Що робив Миколай в ірпінській майстерні Медведєва цієї зими (відео)

image
13 Січня 2021, 14:53
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Резиденцію Миколая перенесли в Ірпінь. Хоча могли би й до Києва. Але тут якось затишніше та й менше пафосу, зізнається маестро.

Віктор Медведєв, художник:
«Про що ж і трагедія життя, що в Києві дуже-дуже незручно».

Та й традиції в Ірпені ближчі до людської душі. Так що й Миколай розчулився, як ніколи. Малеча з дитсадка «Котигорошко» може, коли схоче. Адже щедрі вечори в Ірпені тривають і досі.

Вихованці дитсадка «Котигорошко» (співають):
«Радуйся, ой радуйся, земле, Син Божий народився!»

Віктор Медведєв:
«Ой, які ви веселі!»

До ірпінської майстерні художника Віктора Медведєва нерідко зазирають дивовижні гості. Адже саме тут і творяться звичайнісінькі дива. Не лише на свята.

Віктор Медведєв:
«Просто художник – це такий же “виробник чебуреків”, як і всі інші. Тому простіше побудувати своє, як я це й зробив, і доживати собі щасливе життя в райських умовах».

Народився у селі Васьковичі Брянської області, вчився в Луганську і Києві, реалізовувався на території цілого світу. Притулився в Ірпені. Тут і творить наразі свої нові картини.

Віктор Медведєв:
«Бо Ірпінь, хоч я й кажу, що це наш український Барбізон, що тут просто рай для художників, але поки що – тільки для того, щоби працювати. І дихати ще якимось здоровим повітрям».

А чому і чим дихають теплі картини Віктора Медведєва, написані в Ірпені, давайте спитаємо в майстра. Тим більше, що в майстерні в нього навіть узимку – літо.

Віктор Медведєв:
«Як я провів літо в Ірпені… Було шикарне літо, річка ще текла, і мені так сподобалась ця обрядова штука з Іваном Купалою. Дівчата там з віночками стрибали… Все було, як справжнє. І яблука по річці текли».

Відтепер яблука розтікаються по картинах Віктора Медведєва. А фарби в майстерні ніколи не засихають. Бо спрага.

Віктор Медведєв:
«До речі, 12 полотен уже вибудовуються в одну композицію, в один такий великий пейзаж, і називатись це буде “Довгий карантин”. Тобто 12 полотен уже є, і скільки буде карантин, стільки я буду додавати по одному полотну. Це ще одна виставка буде».

А поки Віктор Медведєв готує для нас виставку за виставкою, спрагле населення міста – в очікуванні запланованої галереї. Адже «Намальований Ірпінь» не спить. Ані вдень, ані вночі. Доживемо – і не таке побачимо.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV