Що робити, коли ви маєте бронь, а вам вручили повістку – пояснення від командування Сухопутних військ ЗСУ – Трибуна

image
31 Січня 2023, 15:45
Поділитися:

У Збройних Силах України відповіли на запитання про те, що робити, якщо людина має бронь, а їй вручили повістку. Відповідний коментар дав начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач для Military Media Center.

Горбач розповів, що можуть траплятися випадки, коли повістку вручають військовозобов’язаному, який має бронь чи відстрочку.

«Військовозобов’язаний, який має бронь від призову з мобілізації, всі документи, які це посвідчують, має носити з собою. Коли він пред’явить документи, то вручення повістки не буде», – повідомив він.

Військовий роз’яснив, що робити, якщо повістку вже вручили.

«Але якщо так сталося, що повістку вручили, то з документами потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і повістку анулюють», – запевнив полковник Горбач.

Горбач наголошує, що згідно зі ст. 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;
на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних сил України, інших військових формувань;
на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлюються Кабінетом міністрів України.

Військовозобов’язані, зазначені у ч. 1 цієї статті, не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

ФОТО – ArmyInfo

Читайте також:

Затверджено нові правила військового обліку чоловіків та жінок-медиків

Які види повісток існують в Україні: хто та де може їх вручати

Про «хвилю» мобілізації та черговість набору у військо

Із якими хворобами не призивають до армії під час воєнного стану

Джерело: Трибуна – Бровари