Що робить трикотажна фабрика «Роза» для зменшення забруднення повітря | Трибуна

image
21 Квітня 2021, 20:52
Поділитися:

 Броварська міська рада оприлюднила чергові кроки ПрАт «Трикотажна фабрика «Роза» щодо модернізації обладнання задля вирішення питання забруднення повітря викидами та неприємними запахами.

Так, в інформації зазначено, що

1).  На приватному акціонерному товаристві «Трикотажна фабрика «Роза» 15 квітня відбулась чергова зустріч із головним конструктором фірми «Аспід» для детального вивчення конструктивних особливостей об’єкту, варіантів монтажу системи утилізації пари та інженерних комунікацій до неї.

2). Фірма «Аспід» зобов’язалась до кінця квітня надати специфікацію необхідного обладнання та розрахунок вартості встановлення установки утилізації пари.

Як зазначено в інформації, на даний час спеціалісти ТОВ «Лотта» проводять дослідження зразків тканин та інших матеріалів, що використовуються в технологічних процесах. За результатами досліджень мають надати пропозиції щодо зменшення викидів «Розою».

Зауважимо, що в попередньому своєму звіті на сайті міськради за 14 квітня, ПрАт «Трикотажна фабрика «Роза» повідомила, що отримала від фірми «Аспід» «два концептуальних принципи зменшення викидів пари з машини релаксаційної сушки полотен Biancalani AERO DUEL та принципові схеми роботи установок для зменшення викиду пари». Відтак обидва принципи мали проаналізувати, а потім фірма «Аспід» мала надати комерційну пропозицію із встановлення установки задля зменшення викидів пару.

Також повідомляли, що ТОВ «Лотта» взяло зразки матеріалів для дослідження безпосередньо в своїй лабораторії і за результатами досліджень нададуть пропозиції щодо зменшення викидів.

Нагадаємо, під час зустрічі 17 березня представників ПрАт «Трикотажна фабрика «Роза», активістів, окремих депутатів міської ради та чиновників досягнуто домовленості, що раз на тиждень адміністрація «Рози» передаватиме для публікації на сайті міськради інформацію про зроблені кроки в модернізації обладнання задля зменшення викидів.

На трикотажній фабриці «Роза» планують модернізацію, щоб зменшити викиди

Так, під час зустрічі  заступниця директора ПрАт «Трикотажна фабрика «Роза» Любов Лієнко  повідомила, що підприємство планує реалізувати проєкт із утилізації пару, який є причиною численних скарг броварчан, адже має специфічний запах.

Задля цього планують врахувати досвід ТОВ «Орієнтир-Буделемент», який нібито вирішив подібну проблему. Також пані Любов повідомила про перемовини зі спеціалістами фірми-підрядника, які допоможуть комплексно обстежити трикотажну фабрику  і надати свої рекомендації щодо утилізації пару з виробничого процесу. Заступниця директора запевнила, що «скільки б не коштувала ця програма (щодо утилізації пару – авт.), ми її виконаємо». Тільки коли не уточнила.

Читайте також

«Ми задихаємось»: від фабрики «Роза» броварці вимагають припинити смердючі викиди
Дим і сморід: броварчани скаржаться на ТОВ «Роза». Відео
Біля дитсадків «Капітошка» та «Калинка» «зашкалюють» показники забруднення повітря

Джерело: Трибуна – Бровари