Що потрібно знати про онлайн-кредити, перш ніж брати позику?

Що потрібно знати про онлайн-кредити, перш ніж брати позику?
20 Вересня 2024, 13:10
Поділитися:

У нинішні нестабільні з економічного погляду часи часто виникають ситуації, коли кошти необхідні терміново. Одним з популярних рішень в такому випадку є онлайн-кредити. Їх надають як банки, так і інші фінансові організації. Однак краще користуватись послугами банківських установ, адже вони ведуть свою діяльність прозоро та надають позики на більш комфортних умовах. Попри це, в багатьох користувачів виникають сумніви брати кредит чи ні. Щоб відповісти на це питання, варто знати про переваги та можливі підводні камені таких пропозицій.

 

Почнемо з переваг

Головний плюс таких позик — швидкість. Наприклад, отримання кредиту онлайн від Ідея Банк (Ліцензія НБУ №96 від 04.11.2011 р.) займає всього кілька хвилин. Достатньо заповнити анкету на сайті, почекати 60 секунд, щоб установа надала попередню відповідь та дотримуватись подальших вказівок менеджера. На картку кошти надходять протягом кількох хвилин після ухвалення рішення. Якщо необхідна готівка, її можна отримати у відділенні або почекати кур’єра, який прибуде в той же день. 

До інших переваг можна віднести:

Комфорт — не потрібно підлаштовуватись під графік роботи відділень. Весь процес можна здійснити онлайн, знаходячись при цьому будь-де. Єдина умова — мати доступ до інтернету. 

Мінімальний пакет документів — деякі фінансові установи вимагають від позичальника велику кількість різних довідок, що ускладнює отримання коштів. Звісно, для цільових кредитів важливо надати певні доказові папери. Однак, щоб оформити кредитний договір в Ідея Банк, достатньо надати паспорт на номер картки платника податків, що значно спрощує процес.

Доступність інформації — всі умови кредитування та вимоги до позичальників зазначені на сайті банку. Не має потреби в спілкуванні з працівниками установи, відвідуванні відділення для отримання даних. Користувач може ознайомитись одразу з усіма програмами кредитування та вибрати оптимальну.

Великий вибір пропозицій — банки мають кредитні продукти на всі випадки життя: від ремонту до відкриття власної справи. Програми постійно оновлюються, тому кожен знайде необхідний варіант.

Недоліки онлайн-кредитів

Пам’ятайте, що будь-яка позика вимагає ретельного вивчення всіх її умов. У онлайн-кредитів є свої особливості:

вищі відсоткові ставки;

наявність комісій на деякі операції, наприклад, на зняття готівки чи перекази;

не всі банки надають онлайн-позики на довгий час, частіше це короткотривалі угоди.

Крім того, велике значення має вибір надійної установи та відповідальність позичальника. Деякі кредитори можуть виявитись шахраями, що будуть вимагати дуже великі суми. Важливо дослідити репутацію організації та уважно читати договір перед підписанням.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама