Що нового в кіно: життя на горі Афон та комедія з Кіану Рівзом

image
6 Вересня 2020, 18:08
Поділитися:

Цього тижня в прокаті чимало нових прем’єр. Це два українських фільми – драма про життя на окупованій території та документальна стічка про древній монастир Святої Гори Афон. А також комедія з Кіану Рівзом, романтична мелодрама, фільм жахів про мутантів та добірка короткого метру на інтимні теми. 

Забуті

Історія кохання тих, хто не забув ким є насправді, і про кого не маємо права забути ми. Коли війна нищить все навколо: пізнавані пейзажі, знайомих людей, звичне життя — залишається стиснути кулаки і не дати зруйнувати себе. Ця боротьба об’єднала вчительку Ніну та сімнадцятирічного Андрія. Пристрасть, яка спалахнула між ними — чи не єдина зброя проти усього божевілля, що відбувається навколо. Події фільму — це не лише хроніки сьогодення, це актуальна спроба розібратися в тому, на що здатне кохання.

Де ти, Адаме?

Стрічка занурює глядача у життя братії одного з древніх монастирів Святої Гори Афон.
Віддалене від мирської суєти та цивілізації, усамітнене чернече життя вражає насиченістю, адже воно сповнене виняткових реальних персонажів, дійсних «несвятих святих» — ось яким воно постає на екрані з-під нашарувань світських скороминущих пріоритетів. Глядачі долучаються до абсолютно безпрецедентного способу життя чернечої громади, який виник тисячі років тому і збережений дотепер.
Ключової постаттю фільму є старець монастиря, ігумен Григорій (Зуміс), нині покійний. Його багаторічний досвід пастирського служіння збагатив його глибоким і проникливим розумінням ввірених його піклуванню душ, із їхнім непозбувним прагненням відновитися до стану, властивого Адаму до гріхопадіння.

Білл і Тед

Приятелі-музиканти Білл (Алекс Вінтер) та Тед (Кіану Рівз) вже давно не ті двоє безтурботних гульвіс. Тепер вони заклопотані голови сімей, що переймаються передусім питаннями облаштування побуту. Колись вони мріяли стати рок-зірками, та цьому не судилося збутися. Аж якось перед ними з’являється прибулець з майбутнього і нагадує про давнє пророцтво – вони мають написати пісню, яка врятує всесвіт від загибелі. Разом зі своїми дорослими доньками (Самара Вівінг, Бригітт Ланді-Пейн) Білл та Тед вирушають у нову подорож в часі у пошуках натхнення, аби нарешті написати свій хіт.

Після сварки

Зустріч з Хардіном розділила життя Тесси на до і після. Молоді і такі різні – від їх пристрасті буквально розлітаються іскри. Однак раптово в житті дівчини з’являється новий знайомий Тревор, який готовий стати вірним другом. 

Нові мутанти

У закритій клініці силою утримують дітей. Кожний, хто сюди потрапив – унікальний та має неповторну силу. Росіянка Ільяна (Аня Тейлор-Джой) може телепортуватися, шотландка Рене (Мейсі Вільямс) вміє перетворюватися на вовка, американець Сем (Чарлі Гітон) вміє літати, бразилець Роберто (Генрі Зага) керує сонячною енергією, а корінна американка Даніела (Блу Гант) вміє створювати ілюзії. Їх вважають вкрай небезпечними, особливо через недосконале володіння своїми здібностями. Ними вони й скористаються, аби вибороти собі свободу від знущань та дослідів над своїми тілами.

18+

У програмі зібрані короткометражні фільми, що зачіпають інтимну сторону нашого життя та  приватну тему людських відносин з різних сторін. Це 6 стрічок з Великобританії, Канади, США, Данії.

Нагадаємо, у парку Шевченка продовжуються безкоштовні кінопокази

Марія Катаєва

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ