Що нового в cтоличних кінотеатрах: несподіваний Шевченко і Таємничий сад

image
24 Вересня 2020, 19:03
Поділитися:

Традиційно у четвер на широкі екрани виходять кіноновинки. Зустрічаємо українську стрічку «Тарас. Повернення» про Шевченка в засланні, яка кілька років шукала свій шлях до широкого глядача, сімейні комедії, фільми жахів, фільм про британського вуличного художника Banksy та фіналістів Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів. 

Тарас. Повернення

Перший за 50 років фільм про Тараса Шевченка. 
Масштабна історія про останні місяці заслання Тараса Шевченка в російській царській армії, що окупувала в середині ХІХ ст. казахські степи. Поет отримує звістку від друзів про помилування його царем Олександром II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса, й не видає наказ про звільнення. Більше того, до форту прибуває таємний агент з Петербурга…

Війна з дідусем

Історія про примхливого хлопчика Пітера, що вступає у боротьбу за свій особистий простір з одиноким дідусем, який переселяється до його кімнати. Бажаючи витіснити діда, Пітер розгортає цілу кампанію пустощів, але малорухливий старий виявляється куди винахідливішим, ніж можна було уявити.

Таємничий сад

Відлюдькувата дівчинка-сирота Мері Леннокс переїздить до маєтку свого дядька Арчибальда Крейвена. Одного разу Мері знаходить за високим парканом фантастичний сад із пальмами, яскравими квітами та екзотичними птахами. Разом із друзями вона має розкрити таємницю цього дивовижного місця. 

Banksy: мистецтво поза законом

Акціонізм, відеоарт, ленд-арт, інсталяції та перформанси – роботи Бенксі вже давно стали чимось більшим, ніж просто малюнками на стінах. Їх обговорюють, а критики постійно сперечаються, чого в них все ж більше – політичного маніфесту або стріт-арту. Дотепер немає 100% упевненості в тому, хто саме ховається за маскою мавпи та чорним худі, хоча версій на цю тему існує чимало (за однією з них, це Роберт Дель Ная з Massive Attack, за іншою – група різних художників).
Стрічка «Banksy and the Rise of Outlaw Art» – це мозаїка з рідкісних архівних інтерв’ю, що складається в досі невідомий портрет художника, який не лише став уособленням протесту, а й власноруч побудував навколо свого імені багатомільйонну імперію, усі ці роки залишаючись інкогніто. 

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 

Єдиний глобальний інтерактивний кінофестиваль у світі. Українці вже в чотирнадцятий раз приєднаються до глядачів в усьому світі та візьмуть участь у виборі фільму-переможця – цьогоріч голосування відбудеться онлайн, на сайті Arthouse Traffic.
Дев’ять найкращих робіт обрано серед 971 заявки з 54 країн світу.  Усі фіналісти Манхеттенського кінофестивалю короткометражних фільмів автоматично кваліфікуються для номінації на премію «Оскар». 

Соціопати

Три молоді британські нероби планують пограбувати особняк місцевого хірурга. Проникнувши в будинок, вони досить швидко знаходять сейф, але зламати його ніяк не виходить. Поки зловмисники чекають господарів, щоб випитати у них код, до них приєднується дівчина одного з них. А коли додому повертається літній доктор з дружиною, події приймають несподіваний поворот.

Морські паразити

Студентка Шеворн – справжній інтроверт. Дівчина вивчає морську біологію, і їй цікавіше дивитися в мікроскоп, ніж спілкуватися з однокурсниками. Вона вирушає проходити практику на невеликому рибальському судні, що обіцяє нові враження і багатий матеріал для наукових досліджень, хоча команда і не в захваті від пасажирки, так як її руде волосся є поганою прикметою. Але тим не менш, капітан вирішує ризикнути і запливає в заборонену зону, де корабель раптово «застряє». З’ясовується, що до бортів судна присмокталися невідомі науці морські істоти.

Нагадаємо, у столиці назвали номінанта від України на Оскар.

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ