Що кияни виробляють у своїх підвалах та на технічних поверхах

image
22 Жовтня 2019, 17:39
Поділитися:

Що можна зробити додатково, якщо у будинку вже все в порядку?

– Наприклад, у будинку ОСББ що на вулиці Братиславській, виконані всі-всі енергоефективні заходи. Споруду 1972 року будівництва привели до ладу за допомогою столичної конкурсної програми «70 / 30», програми «теплих кредитів» і програми співфінансування капремонту, – розповіла начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунального господарства КМДА Віра Радченко. – За 5 років дійсно зробили все, що тільки могли, і тепер власними силами на технічному поверсі зробили спортивну залу для власників будинку – для мешканців. Тобто для самих себе. А у планах членів ОСББ ще створити дитячий куточок.

Нагадуємо, що у столиці почали приймати заявки на участь у конкурсі енергоефективних проєктів, що реалізуватимуться у 2020 році в будинках ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування «70 / 30».

Департамент житлово-комунальної інфраструктури нагадує, що часу залишилося не так багато. 15 листопада конкурс завершиться. Прийом заявок та консультації проходять у Департаменті за адресою: вул. Велика Житомирська, буд. 15-а, каб. 9, 14 щовівторка з 10:00 до 13:00 години та щочетверга з 14:00 до 17:00 години. Деталі про конкурс за посиланням: https://dzki.kyivcity.gov.ua/…/konkurs-proektiv-energozbere…

Крім того, у Києві діє «Механізм співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва». Як нею скористуватися докладно написано тут.

З 21 жовтня почалися консультації з ОСББ та ЖБК щодо програми співфінансування енергомодернізації будинків. Віра Радченко пояснює, що ті, хто не встиг проконсультуватися у своєму районі, можуть без реєстрації у будь-який день приїхати у будь-який район на консультації. 

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ