Що кияни викидають у вуличну каналізацію

image
1 Серпня 2019, 08:46
Поділитися:

На Бортницьку станцію аерації (БСА) почало надходити дуже багато сміття.

Як повідомляє «Київводоканал», спостерігається значне збільшення кількості сміття, яке надходить на очисні споруди разом зі стічними водами. В середньому, за день на грабельне відділення БСА потрапляє близько 4,2 тонни сміття, значну частину з якого операторам, що слідкують за роботою очисних решіток, доводиться відбирати вручну.

Водночас, у період інтенсивних опадів у столиці кількість сміття різко зростає. Наприклад, 29 липня на станцію надійшло 8,5 (!) тонн різного непотребу. Під час злив самовільно знімаються каналізаційні люки, через які до колекторів потрапляє бруд з вулиці, коробки, пакети, залишки шин, метал, дерево тощо. Непоодинокими є також випадки скидання у каналізаційні колектори будівельного сміття: плитки, пластику, щебню, шматків бетону.

«Київводоканал» нагадує, що БСА не призначена для збору та утилізації твердих побутових відходів, її завдання – очищення стічних вод.

Велика кількість сміття виводять з ладу обладнання на станції, значно ускладнює процес очистки стоків. Крім того, сміття блокує каналізаційні колектори – щодня працівники Київводоканалу ліквідовують близько 30-ти засмічень у колекторах. Самовільно відкривати каналізаційні люки, а особливо скидати туди сміття – категорично заборонено.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ