Щеплення проти COVID-19 можна отримати в двох амбулаторіях Броварів | Трибуна

image
22 Березня 2021, 22:39
Поділитися:

Первинна медицина Броварської ОТГ від сьогодні перейшла до вакцинації CoviShield’ом у тимчасових і постійних пунктах щеплень. Наразі вони запрацювали в міських амбулаторіях №№ 2 і 7. Поки що вакцинують лікарів, однак на залишки можуть записуватися й усі охочі. Про це сьогодні повідомив керівник первинної медицини громади Ігор Кравцов.

Хто може вакцинуватися

Як розповів Ігор Кравцов, вакцинацію першою партією CoviShield’у – 200 доз – уже здійснили. Препарат використали в Броварах. Також 80 щеплень зробили в Згурівці.

Однак, минулої п’ятниці до міста завезли ще 500 доз вакцини. Ігор Кравцов, посилаючись на результати вебінару з головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком, повідомив, що наразі вакцинуватимуть лікарів первинної ланки медицини.

З його слів, також дозволили вакцинувати вчителів і співробітників дитячих садочків. Щоправда, учора надійшла інформація про відтермінування  вакцинації вчителів. Це, ймовірно, пов’язано з нестачею препарату, адже під час першої хвилі, каже Ігор Кравцов, щепили багато громадських діячів.

Читайте також: Наслідки вакцинації CoviShield’ом у Броварах: свідчення медпацієнтів

Водночас, за інформацією головного лікаря «первинки» громади, на залишкові дози, як і раніше, запрошуватимуть громадських діячів, учителів, працівників дитячих садочків. Намагатимуться першочергово вакцинувати літніх пацієнтів, кому за 80 років.

Із партії вакцин CoviShield для України

Інформація щодо того, кого щепити, а кого ні змінюється ледь не щогодини, розповідає Ігор Кравцов. Водночас для здійснення вакцинації чи запису на неї чиновники та керівники медичної сфери Броварської ОТГ просять звертатися до своїх сімейних лікарів.

Пункти вакцинації

Як розповів Ігор Кравцов, від сьогоднішнього дня «первинка» вакцинуватиме не мобільними бригадами, а на тимчасових і постійних пунктах щеплень. Їх розмістять в амбулаторіях.

Читайте також: COVID-19: хто відповідатиме за негативні наслідки від щеплення?

Два такі пункти вже працюють – в амбулаторіях Броварів №№ 2 і 7. Іще два пункти мають намір відкрити незабаром – в міських амбулаторіях №№ 1 і 6.

Докладно про кількість вакцинованих

Як розповіла очільниця відділу охорони здоров’я громади Ніна Хорошаєва, із 700 доз використали 330. Ідеться про вакцинацію не лише в Броварській ОТГ, а й у всьому районі, де працює чи працювала над імунізацією CoviShield’ом броварська первинна медицина.

КовіШилд (АстраЗенека)

Такий вигляд має ампула препарату

Але медичних працівників вакцинувалося лише 153, стоматологічна служба – 5 осіб, первинна медицина, включно з ФОП – 98, лікарня – 53, екстрена медична допомога – троє. Причому в «швидкій» нині хворіють 16 співробітників, із яких 5 – на COVID-19.

Загальний рівень вакцинації серед медиків становить 40 %, указує Ніна Хорошаєва. Це є дуже низьким показником. Такі реалії, зі слів головної чиновниці громади від медицини, викликають хвилювання.

Фото – Київська міська державна адміністрація

Читайте також

Із 21 березня в Броварах діятимуть обмеження «червоної» зони. ВІДЕО
Як працюватимуть броварські школи та садочки протягом «карантинних» тижнів
Захворюваність на COVID-19 на Броварщині зростає – медики

Джерело: Трибуна – Бровари