Ще один міст у Києві капітально відремонтують: через залізницю на вулиці Толстого

image
23 Жовтня 2019, 18:53
Поділитися:

У Києві капітально відремонтують шляхопровід у Солом’янському районіміст, розташований неподалік Центрального залізничного вокзалу, на перетині залізничних колій із вулицею Льва Толстого. Ремонт мосту мають завершити до кінця наступного року.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 1845 від 22 жовтня 2019 року.

З метою збільшення пропускної спроможності, створення належних умов організації руху автомобільного транспорту та пішоходів у Солом’янському районі міста Києві, здійснити до 31 грудня 2020 року капітальний ремонт шляхопроводу через залізничні колії по вул. Толстого, – зазначається у тексті Розпорядження.

Згідно з документом, замовником цих робіт визначено Комунальну корпорацію «Київавтодор».

Їй доручено отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральні проектну та підрядну будівельну організації, забезпечити розробку проектної документації, проведення її експертизи та затвердження.

Крім того, «Київавтодор» має забезпечити дотримання вимог законодавства щодо порядку виконання будівельних робіт, а також дотримання правил міського благоустрою.

Комунальна корпорація повинна забезпечити отримання дозволів на проведення робіт в Міністерстві культури України та у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

Також «Київавтодор» має розробити та погодити з Управлінням патрульної поліції в місті Києві схему організації руху на ремонтованій ділянці на час виконання робіт.

Роботи будуть фінансуватися за рахунок міського бюджету, а за цільове та раціональне використання коштів відповідатиме КК «Київавтодор».

Департамент транспортної інфраструктури КМДА має подати до Департаменту економіки та інвестицій пропозиції включити цей проект до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки для фінансування у 2020 році.

На капітально відремонтований міст має бути встановлено гарантійний строк експлуатації не менше 10 років, і він буде прийнятий до комунальної власності територіальної громади міста.

Нагадаємо, як розповідав «Вечірній Київ», у столиці капітально відремонтують шляхопровід, розташований на межі Голосіївського та Печерського районів, на перетині вулиці Михайла Бойчука із залізницею на станції «Київ–Деміївський».

На фото — вид на шляхопровід на вул. Толстого з боку вул. Липківського

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ