Ще одному офіцеру армії рашистів оголошено підозру за катування людей на Київщині

image
9 Травня 2022, 19:57
Поділитися:

9 травня 2022 г. 19:42

Прокурори Київщини повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням черговому російському військовому. Рашист катував цивільних у селі Мокрець. Це вже третій військовослужбовець однієї бригади рф, що підозрюється у воєнних злочинах у Броварському районі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Це Антон Струєв – командир мотострілецької роти 15-ої “миротворчої” бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу зс рф. Йому повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням”, – йдеться в повідомленні генпрокурора.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як встановили прокурори спільно з СБУ та НАБУ, Струєв разом зі співслужбовцями в березні в окупованому селі Мокрець Броварського району взяв у полон двох беззбройних мирних жителів.

Рашист незаконно допитував бранців, щоб отримати дані про патріотів, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками, окупант вибивав інформацію ударами по обличчях та головах потерпілих, а потім наказав їм роздягнутися та запроторив у підвал.

“Міноборони рф та їхній пропагандистський канал “звезда” оспівували “подвиги” цього офіцера та ставили його “героїзм” за взірець. Традиційно вже, російське військово-політичне керівництво хвалить своїх армійців, які відзначились у воєнних злочинах, тим самим визнаючи, що ті сумлінно виконували накази воювати проти цивільних”, – зауважила Венедіктова.

Цей командир роти – вже третій військовослужбовець цієї “миротворчої” бригади рф повідомлений про підозру в порушенні законів та звичаїв війни в Броварському районі.

Генпрокурор закликала тих, хто впізнає цього військовослужбовця рф і має свідчення про його участь в інших воєнних злочинах – надсилати докази на єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Нагадаємо, у квітні 2022 року капітану та майору збройних сил рф заочно повідомили про підозру. Окупанти жорстоко поводилися із військовополоненим і священником під час окупації села Богданівка Броварського району на Київщині.

Читайте: Десяти рашистам повідомлено про підозру за воєнні злочини у Бучі (фото)

Фото: Новинарня

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона