Ще одна столична школа запровадила систему «шведський стіл»

image
21 Травня 2019, 22:06
Поділитися:

У школі № 133 Печерського району відбулася презентація мультипрофільного харчування.

Про це розповіли журналісти телеканалу «Київ».

Щодня кухарі готують близько 20 різних страв. Обов’язково в меню є м’ясо, овочі, гарнір і щось солодке на десерт. Кулінари радіють, що викидати продукти практично не доводиться, бо кожна дитина бере, що хоче і повністю з’їдає. Порції теж роблять з розрахунку, щоб вистачало наїстися. Такий сніданок як і раніше місту коштує 16 гривень 25 копійок.

«Вартість, яка виділяється на безоплатній сніданок така сама, вона не змінюється, – пояснила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, –  змінюється форма організації харчування. Це як навчання: є очна форма навчання, є заочна, є дистанційна. Так і в харчуванні є звичайний набір в тарілку, а є вибір для дитини».

Як зізнається Микита, учень цієї школи: «Зрівняти з чим було ще місяць назад, то нас в класі 30 учнів, а ходили снідати тільки 5. Зараз в класі – 28 і всі ходять».

Окрім звичних м’ясних, рибних страв та гарнірів у меню з’явилися декілька видів напоїв, фруктів та овочів, хлібобулочні вироби, млинці та йогурти. Батьки дітей можуть ознайомитися з меню на інформаційному стенді, який щоденно оновлюється.

Читайте також: Столичні школи відтепер зможуть одержати 200 тис гривень на свій розвиток

Читайте також: В Україні сьогодні стартує ЗНО

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV