Ще два заступника міністра розвитку громад та територій подали у відставку

image
24 Січня 2023, 16:16
Поділитися:

24 січня 2023 г. 12:58

Заступники міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Іван Лукеря та В’ячеслав Негода подали у відставку з займаних посад. Раніше було звільнено в.о. міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського, якого правоохоронці затримали під час отримання 400 тис. доларів хабара. Як зазначили Лукеря та Негода, їх рішення не пов’язане з Лозинським.

Про це KВ стало відомо з дописів заступників міністра розвитку громад та територій Івана Лукері та В’ячеслава Негоди.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Дякую колегам та партнерам по Уряду, парламенту, Офісу президента України. Дякую кожному голові обласних адміністрацій та мерам міст. Рішення мною було прийнято на початку року, проте, на жаль, в міру політичних та бюрократичних обставин, співпало на цей тиждень юридичне оформлення. На жаль. Що далі – оголошу незабаром”, – написав Лукеря.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також про свою відставку повідомив В’ячеслав Негода.

“Сьогодні я хочу подякувати всім, з ким ми долали перепони, щоб змінити/покращити життя в громадах і зміцнити країну. Було важко, але ми ломали шаблони, переконували, бо вірили в успіх. Не час і не місце робити якісь звіти (…) Я вдячний всім, хто підтримував у важкі хвилини, вселяв віру і впевненість на цьому децентралізованому марафоні до фінішу якого ще далеко. А тепер найголовніше – наша Перемога! Слава Україні, слава ЗСУ, слава нашим героям-захисникам”, – написав Негода.

Як повідомлялаKВ, Верховна Рада перепризначилаОлександра Кубракова з посади міністра інфраструктури на вищу позицію – віце-прем’єра – 1 грудня 2022 року. 2 грудня 2022 року Кабінет міністрів затвердив постанову, якоюоб’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій в одне міністерство -Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Нагадаємо,Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили та припинили діяльність організованого злочинного угруповання (ОЗУ) з розкрадання бюджетних коштів. До складу ОЗУ входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Детективи затримали його під час отримання 400 тис. доларів хабара. У Мінінфраструктури підтвердили затримання в.о. міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського. Вчора також стало відомо, що Кабінет МіністрівДениса ШмигалязвільнивЛозинського з займаної їм посади.

Читайте:Заступника міністра розвитку громад Лозинського викрили на одержанні 400 тисяч доларів хабара при закупівлях генераторів

Фото:В’ячеслави Негоди, Івана Лукері, відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона