Ще 168 будинків столиці утепляться й заощадять гроші наступної зими

image
26 Лютого 2019, 17:31
Поділитися:

Ще 168 житлових будинків Києва стануть більш енергоефективними. Це переможці цьогорічної програми “70/30”, яким місто оплачує 70% енергоефективних робіт.

Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, у цих будинках будуть утеплювати стіни, двері, вікна, встановлювати індивідуальні теплопункти. Це дає 30%-40% економії на сплаті комунальних послуг, витрачається менше дорогоцінної енергії – тепла і світла.

Днями конкурсна комісія одноголосно ухвалила рішення про визнання переможцями конкурсу поточного року 168 ОСББ/ЖБК. Загальна вартість робіт, передбачених проектами-переможцями за рахунок коштів бюджету становить 225 млн. грн., – уточнив Петро Пантелєєв. – Враховуючи, що у 2019 році на реалізацію таких проектів в міському бюджеті передбачено лише 100 млн. грн., роботи будуть виконуватися в межах наявних бюджетних призначень.

Крім того, конкурсна комісія звернеться до постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку щодо виділення грошей, необхідних для робіт на всіх об’єктах переможців конкурсу 2019 року.

Водночас Комісія відхилила, як такі, що не відповідали критеріям відбору та не містили пропозицій щодо підвищення енергоефективності у житлових будинках, проекти 16 ОСББ та ЖБК міста.  Адресний перелік об’єктів переможців конкурсу у 2019 році буде затверджений розпорядженням КМДА та оприлюднений в газеті  “Хрещатик”.

Хочете взяти участь у програмі? Для вас працює Школа обізнаного киянина – https://shkolakyjan.info/, заходьте і дізнавайтесь як зробити будинок комфортнішим, а комуналку дешевшою і щоб у вас упідвалі був ось такий порядок, як на фото.

 

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ