Шаховий турнір Київщини зібрав рекордну кількість учасників

image
17 Червня 2019, 19:34
Поділитися:

Минулої суботи команда “Нові обличчя” спільно з центром творчого навчання KIWI провели великий шаховий турнір для дітей, віком від 4 до 17 років. Захід відбувся за підтримки лідера команди “Нові обличчя” Володимира Карплюка.

“Спочатку планувалося, що турнір прийме 60 дітей. Але заявок було настільки багато, що ми значно розширили список учасників. В результаті, майже 100 юних інтелектуалів виставили свої шахові армії 15 червня на турнірі в Ірпені”, – розповів Карплюк.

Варто зазначити, що турнір такого масштабу проводився в Ірпені вперше. Були дотримані міжнародні правила шахів. Приймали участь діти з Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Боярки, Вишневого, Коцюбинського та інших населених пунктів. Переможців нагороджували у трьох вікових категоріях, а головний кубок турніру виборов Терещук Ріхард з міста Вишневе.

“Зараз в суспільстві поширена думка, нібито сучасних дітей важко відірвати від смартфонів. Але судячи з ажіотажу на нашому шаховому турнірі, це неправда. У нас підростає розумне, відкрите, активне і зацікавлене покоління. Тому ми вирішили, що одного турніру замало. Будемо організовувати ще”, – додав Карплюк.

Детальніше – у сюжеті:

Джерело: Правда Ірпеня