Сейм Польщі визнав росію спонсором тероризму

image
15 Грудня 2022, 10:45
Поділитися:

15 грудня 2022 г. 10:43

Польський Сейм ухвалив резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. Також в резолюції вказується, що росія систематично порушує права людини, міжнародне право та Статут Організації Об’єднаних Націй, а також низку інших зобов’язань, нападає на території інших країн. Крім того, в резолюції вказується, що росія несе пряму відповідальність за збиття літака Малайзійських авіаліній (рейс МН17) у липні 2014 року та за катастрофу літака ВПС Польщі (рейс 101) у Смоленську в квітні 2010 року.

Про це KВстало відомо з повідомлення на сайті Польського Сейму.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сейм республіки Польща визнає російську федерацію державою, що підтримує тероризм та вживає терористичних заходів”, – йдеться у тексті постанови, прийнятої Сеймом у середу, 14 грудня.

Як зазначено в документі Палати, росія “систематично порушує права людини, міжнародне право та Статут Організації Об’єднаних Націй, а також низку інших зобов’язань”, “нападає на території інших країн, здійснює збройні напади, військові злочини та геноцид” та “здійснює ворожі економічної діяльності, зокрема у галузі енергетики”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також в резолюції зазначається, що Росія “несе пряму відповідальність за збиття літака Малайзійських авіаліній (рейс МН17) у липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів і членів екіпажу”, а також за “катастрофу літака ВПС Польщі (рейс 101) у Смоленську в квітні 2010 року, в якій загинули 96 осіб, що перебували на борту, зокрема президент Республіки Польща Лех Качинський, польські урядовці, вищі польські військові командири та військові командири країн-членів НАТО, а також депутати польського парламенту”.

“Тваринна та незаконна агресія російської федерації проти України триває. Російські військові проводять теракти, унаслідок яких загинули тисячі людей, зокрема багато дітей. Росія та її збройні структури й формування здійснюють акти терору проти обʼєктів цивільної інфраструктури, масові розстріли та викрадення людей, сексуальне насильство та тортури, відрив дітей від сімей з метою їх русифікації та масові депортації населення. Також росія неодноразово порушувала Женевську конвенцію щодо поводження з військовополоненими”, – написали депутати Європарламенту.

Нагадаємо, резолюцію, що визнає дії Росії проти українського народу геноцидом, схвалено комітетом Сенату США та винесено на загальне голосування Сенату.

Читайте: Комітет Сенату США схвалив резолюцію, яка визнає дії росії проти українського народу геноцидом

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона