Серпневий форум освітян «Джура. Освітянин 2023»

image
31 Серпня 2023, 12:00
Поділитися:

Класичний серпневий форум освітян Фастівської громади цьогоріч пройшов у незвичному форматі – вишкільного табору Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Мета форуму була обрана з огляду на воєнний стан:  розширення знань та поглиблення розуміння із загальновійськової підготовки відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», де зазначено, що підготовка громадян до національного спротиву є невід’ємною частиною національного курсу.

Вишкіл проходив на локаціях

«Зв’язок»,
«Тактична підготовка»
«Вогнева підготовка»
«Військова топографія»
«БПЛА»
«Стрільба (лазерний тир)»
«Тактична медицина»
«Рятівник»
«Відун»
«Смуга перешкод»

Також були проведені вікторина «Безпечний освітній простір», творчий конкурс «Ватра», арт-студія «Соняшник пам’яті та голуб Перемоги», туристично-краєзнавчий конкурс «Мандрівник».

Локації організовано у співпраці з ГО «Центр соціальної безпеки та підвищення кваліфікації фахівців безпілотних систем», взаємодії з ГУР мо та ДВКР підрозділ «Фобос», за участі військовослужбовців та членів добровольчого військового формування Фастівської громади № 1, запрошених інструкторів та представників осередку рятувальників Мальтійської Служби Допомоги у м.Фастові та у співпраці з відділом фізичної культури та спорту виконавчого комітету Фастівської міської ради

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів