Сергій Павлюк про шлях пожежника

image
7 Червня 2019, 12:09
Поділитися:

Старший лейтенант Сергій Павленок — начальник караулу 23 ДПРЧ міста Бориспіль ГУ ДСНС України в Київській області. «Вісті» дізналися у молодого пожежника особливості роботи та пов’язані з нею небезпеки.

Сергій Павленок працює в пожежній частині Борисполя з 2013 року. Закінчив Черкаську академію пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, що стала свідомим вибором. «Навчання за спеціальністю «пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт» відрізнялаося від цивільних закладів специфікою підготовки і практичних тренувань, дотриманням розпорядку і правил. Але не пошкодував», — ділиться сьогодні пожежник.

Робота в частині чітко розподілена. Доба через три — чергування. Після повідомлення про надзвичайну подію три чергові пожежні бригади виїжджають на місце події й вживають заходів для її ліквідації. Каже, із початку року в місті Бориспіль та районі зареєстровано понад 195 пожеж. Більшість, за словами Сергія, трапляються через недбалість. «В основному причиною є недотримання правил пожежної безпеки. Усі забувають, що вчасно вимкнений електропристрій чи погашена цигарка може зберегти життя», — наголошує співрозмовник. Недаремно існує приказка, що вогонь гірший за крадія, адже знищує все. Сергій Володимирович говорить, що трапляються випадки, коли 101 набирають для розваги. Із ініціаторами таких — працюють правоохоронці.

Для професійного вишколу пожежників проводяться тренування, тестування і змагання у підрозділі, а також за його межами. Наприклад, Сергій Павленок протягом кількох років займає призові місця у змаганнях з пожежно-прикладного спорту. А цьогоріч команда від частини виборола третє місце у змаганнях «Сильніший пожежний рятувальний».

Середній рівень грошового забезпечення, на думку співрозмовника, потрібно підвищити, оптимізувати з рівнем ризику для життя і здоров’я під час виконання службових завдань. Однак не жаліється, адже платня стабільна, можна отримувати преміювання.

У вільний час Сергій любить активно проводити дозвілля, подорожує Україною. Востаннє був у Львові, куди планує повернутися наступної відпустки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама