Сергій Даніш: Рішення Бучанської райради щодо меж Коцюбинського відновлюють історичну справедливість

image
1 Листопада 2021, 17:53
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Рішення Бучанської районної ради про затвердження меж Коцюбинського та зупинення чергової спроби Києва поглинути частину території селища – це відновлення історичної справедливості й запорука успішного розвитку Коцюбинської громади. Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці селищний голова Сергій Даніш.

«Зараз наша громада проживає вкрай важливий, я б сказав доленосний для нас усіх період. Нарешті ми відновлюємо історичну справедливість, якої цинічно позбавили нас багато років тому. І саме це забезпечить Коцюбинському успішний динамічний розвиток вже у найближчому майбутньому, – зазначив очільник селища. – 20 жовтня Бучанська районна рада офіційно затвердила межі нашого селища. Згідно з цим рішенням, площа Коцюбинського становить 2957,9273 га. Ні соткою більше, ні менше, аніж числилося за нашою громадою ДО та ПІСЛЯ 1968 року. Саме Рішення виконкому Київської обласної Ради депутатів трудящих «Про затвердження адміністративних меж міських (селищних) Рад депутатів трудящих Київської області» 1968 року фіксує за Коцюбинським Київської області такі межі. ЦЕ РІШЕННЯ Є ДОСІ ЧИННИМ, МАЄ ЮРИДИЧНУ СИЛУ ТА НЕ БУЛО ОСКАРЖЕНЕ ЧИ СКАСОВАНЕ БУДЬ-КИМ! Також Бучанська районна рада відмовила столиці у погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення меж Києва. Столиця вкотре спробувала офіційно поглинути нашу територію. Але, на щастя, Закон і справедливість виявилися вищими і сильнішими. Київ не надав жодних офіційних документів, на підставі яких може претендувати на нашу землю!»

Сергій Даніш нагадав, що «Київ почав рейдерську атаку на землі Коцюбинського» ще у 2007 році.

«Почалося все з нашої вулиці Пономарьова. Щоб мати хоч якісь законні підстави розпоряджатися землею на території Біличанського лісу, а саме територією колишнього військового містечка №136 (пригадуєте скандальну історію з “Bionic Hill”?), столичні чиновники привласнили цілу вулицю нашого селища! Просто взяли і внесли вулицю Пономарьова до переліку київських вулиць. Для цього міськрада навіть ухвалила відповідне рішення (нижче додаю цікаві фото і документи!). Таким незаконним чином вони дали свою адресу території військового містечка і почали велику аферу. Хоча корінні мешканці Коцюбинського добре знають, що ця територія завжди числилася за селищем, а люди, які там жили, під час виборів завжди голосували на наших дільницях. І це підтверджує нашу правду!» – розповів селищний голова.

«Але цього виявилося замало! Далі Київ почав нахабно і геть не соромлячись (звичайно, використовуючи, серйозні зв’язки і вплив) реєструвати у Єдиному державному кадастрі землю Коцюбинського за собою. Так от, на сьогодні маємо таку абсурдну ситуацію, коли наш будинок культури, парк, амбулаторія, садочки, школа, житлові багатоквартирні будинки і навіть, уявіть собі, приміщення селищної ради начебто розташовані на землі Києва. Перегляньте внизу лист, який випадково прийшов до селищної ради – там Київ вимагає у наших підприємств сплачувати йому оренду за землю! І посмійтеся з адреси, яку вони собі придумали!» – зауважив Даніш.

Він наголосив, що «саме через таке безчинство щороку селище втрачає, за приблизними підрахунками, до 50 млн грн податків, зокрема від оренди землі та податку на землю». «А ці кошти могли б іти на розвиток нашої інфраструктури, покращення благоустрою!» – підкреслив голова.

«Тому я дуже дякую депутатам Бучанської районної ради, які стали на захист інтересів громади Коцюбинського! Також велике спасибі депутатам Київської обласної ради, які 9 вересня ухвалили Схему планування Київської області, де наше Коцюбинське не є відірваним від області шматком, а є її повноправною частиною, як це було завжди! На сьогодні ми уже подали рішення Бучанської райради до Держгеокадастру і чекаємо від них вже законних і справедливих змін», – зазначив Сергій Даніш.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV