Сергій Бунін: «Готовий працювати для розвитку України!»

image
13 Липня 2019, 14:27
Поділитися:

Згідно із останніми соціальними дослідження, на дострокових парламентських виборах партія «Слуга народу» є абсолютним лідером передвиборчих перегонів, її кандидатів готові підтримати понад 42 % виборців. Кандидатом від Зе! Команди по 98 округу є Сергій Бунін. Спілкуємося про те, що цікавить виборців.

Кандидат у депутати Верховної Ради України від політичної Партії «Слуга народу»
48 років, уродженець Київщини.
Освіта — вища:
Український транспортний університет, інженер-механік;
Київський національний університет імені Т.Г.Шевченка, правознавство.
Директор ТОВ «Грант».
Голова благодійної організації «Ліга підтримки вітчизняного виробника».
Із 2015-го року — депутат Київської обласної ради.

«Бути депутатом — це велика відповідальність перед людьми»

— 98 округ неоднорідний: тут і понад 60-тисячний Бориспіль, і невеличкі райцентри, такі, як Яготин, Згурівка, і зовсім маленькі села. Чи не буде ставлення до районів за залишковим принципом?

— Насправді проблеми і сіл, і міст однакові: тарифи, зарплати, пенсії, дороги, відсутність роботи. У великих містах є ще комунальні проблеми, у селах — проблеми із працевлаштуванням, функціонуванням освітніх і медичних закладів, але все це похідне від головної проблеми країни — війни та низького економічного розвитку. Я — член партії «Слуга народу», ми усі є командою Президента України Володимира Зеленського. Тож разом і вирішуватимемо усі ці питання.

— Депутат—мажоритарник традиційно асоціюється із представником округу в Раді. Які проблеми ви готові вирішити в разі обрання?

— Верховна Рада — це законодавчий орган, і якщо у державі будуть ухвалені потрібні для населення закони, то працюватиме економіка і коштів вистачатиме. Наразі я більше працюю із людьми на місцях, розумію, що проблем багато: у Борисполі гострим є питання несанкціонованих сміттєзвалищ та будівництва об’їзної дороги, у Яготині — так само несанкціоновані сміттєзвалища просто посеред міста, у Новій Олександрівці Згурівського району — затяжна «війна» щодо перерозподілу земель , у Студениках — передача громаді колишнього колгоспного лісу, і так далі. Є над чим працювати нашій команді. Адже сам, як відомо, в полі не воїн!

— Наш округ в основному аграрний, яким ви бачите майбутнє сільського господарства України?
— Я б не хотів, щоб про округ, як і про країну в цілому, говорили, що вони виключно аграрні, бо навіть у сільському господарстві настав час навчитися не продавати за безцінь сировину, а створювати додану вартість. Мене, наприклад, хвилює вкрай низька ціна на зернові і те, що трейдери мають більші прибутки, аніж виробники, це несправедливо. Знову-таки проблема продажу землі: з одного боку, власник володіє земельним паєм, але не може ним розпорядитися, з іншого — не можна допустити, щоб українську землю скупили іноземні агрохолдинги. Потрібні прозорі умови гри, повна інвентаризація землі. Ми за розвиток фермерського руху, бо саме фермерство може зберегти село і забезпечити зайнятість населення.

Минулого року на обласному рівні ми насилу «протягнули» проект із інвентаризації землі у Іванківському районі і «знайшли» 35 тисяч гривень неврахованих гектарів землі! Уявляєте, яка це цифра у масштабах області та держави? Тому чіткі правила і повна інвентаризація, а ще — дбайливе ставлення до землі, бо вона годувальниця, підтримка фермерства, а все інше — треба обговорювати.

— Однією із найбільш успішних реформ України вважають децентралізацію. Чи імпонує вам делегування повноважень на місця? Чому на Київщині реформа проходить так повільно?

— Децентралізацію я підтримую, але тут теж треба берегтися від спокус, коли деякі голови ОТГ відчувають себе «князьками». Є економічно обрахований доцільний план розподілу громад, які повинні бути самодостатніми і в них на все вистачало б коштів. Головне, щоб ці кошти працювали на покращення якості життя громад, а не на створення благ посадовцям.

— Розкажіть про себе, свою родину: чим живете, про що мрієте, як рідні сприймають ваше бажання балотуватися?

— Родина — це мій тил, моя наснага, мій вірний і відданий друг, і я не хочу, щоб хтось туди втручався. Люблю дружину, пишаюся сином, хочу, щоб довго жила мама, — оце і все, що треба знати про моїх рідних. Мрію про мир в Україні, про щасливих і впевнених в майбутньому людей. А сам при цьому готовий працювати на країну, аби вона такою і стала — країною щасливих людей і країною наших мрій. Саме цим ідеям я готовий служити, адже депутат — слуга народу.

Зе! Депутат Сергій Бунін: брехня і правда

Брехня №1
Олігарх, «мажор», земельний магнат йде до влади, аби стати ще багатшим та впливовішим.
Правда
Я народився у простій родині, трудовий шлях розпочав із машиніста автомобільного крану. Після розпаду Радянського Союзу вирішив спробувати себе у підприємницькій діяльності, побудував власний бізнес. Не вважаю це чимось постидним, адже завжди працював чесно, відповідально сплачуючи податки. Землі, будинки, про які люблять згадувати конкуренти, є не моїм персональним «багатством», а частиною бізнесу, який я ніколи не приховував. До Верховної Ради України балотуюся, зокрема, і для того, щоб
захистити права підприємців та фермерів Київщини, аби вони могли розвиватися на благо нашого краю, без блату, кришувань та «відкатів». А прості люди мали роботу та гідну зарплату тут, в Україні, не шукаючи кращої долі на чужині.

Брехня № 2
Він «перебіжчик» з іншої партії; таким байдуже з ким і як працювати.
Правда
Дійсно, до Київської обласної ради я прийшов разом із політичною партією
«Самопоміч», а нині є членом команди діючого Президента Володимира Зеленського. І це було моїм власним вибором не як політика, а як звичайного громадянина. Який також, як і всі українці, багато років мріяв про справжні зміни в країні та повну зміну застарілої влади. Із обранням справжнього народного Президента ми отримали цей унікальний шанс. Тепер головне — його не втратити, підтримати Володимира Зеленського міцною командою у Верховній раді та активністю виборців у день голосування.

Брехня № 3
Він не знає проблем округу, бо ніколи тут не жив.
Правда
Із 2015-го року я є депутатом Київської обласної ради, і не з чуток, а з щоденної роботи знаю про проблеми усіх без виключення районів нашого краю. Депутат Верховної Ради України — відповідальна посада, яка вимагає зосередженості та обізнаності в найменших тонкощах проблем свого округу. Про основні проблеми Бориспільщини, Яготинщини, Згурівщини, Переяслав-Хмельниччини, частини Броварського району, що охоплює 98-й округ, я знав і до цього часу, «деталі» вивчаю у щоденному спілкуванні з виборцями та представниками влади на місцях.

Мовою цифр

провів 287 зустрічей
отримав від громадян 476 звернень
проїхав по округу 2134 км
взято на опрацювання 144 звернення громадян.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама