Середній річний дохід киянина склав 141,2 тис. грн

image
5 Червня 2019, 19:43
Поділитися:

Середній річний дохід киянина склав 141,2 тис. грн

За підсумками минулого року середній річний дохід киянина склав 141,2 тис. грн, а показник валового регіонального продукту (ВРП) столиці досяг 238,6 тис. грн у розрахунку на одну особу. Це найкращі економічні показники серед усіх регіонів України. Київ також посідає перше місце за рівнем доходів місцевого бюджету на одну особу – 13,0 тис. грн. На другому місці  Дніпропетровщина з показником у 8 тис. грн.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

– За суто економічними показниками – рівнем валового регіонального продукту у розрахунку на одну особу та наявними доходами, починаючи з 2015 року, Київ – лідер серед регіонів України. Так, у 2018 році ВРП склав 238,6 тис. грн, а середній річний дохід киянина – 141,2 тис. грн, – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, з 2015 року в столиці зростають обсяги капітальних та прямих інвестицій, а також експорту товарів.

Так, з початку 2018 року обсяг капітальних інвестицій у розрахунку на одну особу склав 60,3 тис. грн, а прямі іноземні інвестиції становили 58,2 тис. дол США.

Київ очолює рейтинг українських міст також і в інших сферах: за інвестиційно-інноваційним розвитком, якістю послуг у сфері охорони здоров’я та освіти.

– Київ з 2015 року на першому місці серед регіонів. Так, у столиці найнижчий показник смертності та найдовша тривалість життя – 74 роки, – зазначив заступник голови КМДА.

За його словами, порівняно з минулим роком в Києві поліпшився і показник якості освіти.

– Минулого року випускники столичних загальноосвітніх закладів продемонстрували найкращий результат на ЗНО з іноземної мови та другий результат в Україні на ЗНО з української мови та літератури, – наголосив Микола Поворозник.

Покращився у столиці і показник зайнятості населення. Нині працевлаштованими є 62,3% киян у віці від 15 до 70 років.

Також Київ піднявся в рейтингу на 3 пункти за показником якості довкілля: у столиці зменшились обсяги шкідливих викидів, порівняно із періодом до 2018 року.

Довідка. Оцінка соціально-економічного розвитку областей та міста Києва за рік здійснюється на підставі даних офіційної статистики та інформації Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ