Сенат США погодив законопроєкт із 40 мільярдами доларів на підтримку України

image
19 Травня 2022, 21:02
Поділитися:

19 травня 2022 г. 20:57

Сьогодні, 19 травня. Сенат Конгресу США, слідом за Палатою представників ухвалив проєкт закону H.R.7691 про виділення додаткових асигнувань Україні. Він передбачає близько 40 мільярдів доларів з метою реагування на агресію рф.Документ підтримали 86 законодавців, проти висловилися 11 сенаторів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення”Укрінформа”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що законопроєкт передбачає виділення 40,1 мільярда доларів з бюджету США у 2022 фіскальному році для забезпечення “заходів у відповідь на російське вторгнення в Україну”.

Фінансування виділятиметься через фонди Міністерства юстиції США, Пентагону, Комісії з ядерного регулювання, Міністерства здоров’я та соціальних служб, Держдепартаменту, USAID, Міністерства сільського господарства та Міністерства фінансів США.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Серед іншого законопроєкт передбачає виділення коштів на озброєння й техніку, допомогу українським біженцям, нормативно-технічну підтримку з питань ядерної енергетики, екстрену продовольчу підтримку, економічну допомогу Україні. Крім того, виділяється фінансування на розслідування й документування воєнних злочинів, а також встановлення та конфіскацію майна осіб, причетних до вторгнення рф в Україну.

Читайте: Зеленський подякувавСШАза новий пакет підтримки у 40 млн доларів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона