Семінар Вишгородської районної організації ветеранів війни, праці і Збройних сил

image
25 Жовтня 2021, 02:05
Поділитися:

Сьогодні на базі Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» відбувся семінар Вишгородської районної організації ветеранів війни, праці і Збройних сил. Основною темою семінару була співпраця Районної організації ветеранів з Петрівською ОТГ з приводу соціального захисту ветеранів. Головуючою семінару була Таміла Орел голова районної ради ветеранів, оголосила присутніх та зачитала текст угоди про співпрацю між радою ветеранів і Петрівською сільською радою, яка заздалегідь була підписана Радіоном Стареньким.
Роман Буковський, депутат Київської обласної ради, також взяв участь у семінарі. Він багато років опікується ветеранами району та надає їм всебічну допомогу.
На засіданні було оголошено про створення координаційною ради районної ветеранської організації в Петрівській громаді, головою було обрано Олександра Мережка, який є головою Петрівської ради ветеранів.
На семінарі була присутня заступниця Петрівського сільського голови Крістіна Басок. Вона привітала всіх з наступаючим святом Дня Захисників та Захисниць України та святом Покрови Пресвятої Богородиці. Також зазначила, що сьогодні до Петрівської громади прибули гості з Сумщини, для того, щоб вклонитися пам’яті своїх земляків, які загинули в роки Другої світової війна і їх останки були знайдені на території села Гута-Межигірська.
Олександр Дзюба, радник голови Вишгородської районної ради зазначив, що Вишгородська районна рада завжди підтримує всі починання Вишгородської районної організації ветеранів війни, праці і Збройних сил
Шморгун Леонід Григорович, голова Всеукраїнської організації «Селянське козацтво України» вручив Універсали про присвоєння почесного козацького звання «Осаул» Віталію Жавруку та Олександру Грибенюку. Також присвоєно почесне звання «Берегиня козацтва» Крістіні Басок, Тетяні Остапенко, Тамарі Савенок та Людмилі Ніканоровій.
Іван Вікован привітав всіх присутніх у стінах музею та зазначив, що співробітники музею вбачають своїм обов’язком – зберегти і передати молодому поколінню знання про найбільші випробування, що випали на долю українського народу. Він вручив Подяки за всебічну допомогу музею, збереження Пам’яті та Подвигу про захисників України та з нагоди Дня Захисників та Захисниць України, Дня Українського Козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці Леоніду Шморгуну, Кулаковій Катерині, Мережку Олександру, Петру Сеньку та Роману Буковському.
Учасниками семінару було покладено квіти до Пам’ятника Воїну визволителю та до пам’ятного знаку «Могила Невідомого солдата».
З нагоди свята Дня Захисників та Захисниць України та Покрови Пресвятої Богородиці учні шкіл Петрівської громади провели святковий концерт для учасників семінару. Також свої вміння показали вихованці гурту козацького вишколу «Межигірський сокіл». Завершився концерт виступом Тетяни Яременко.
Слава Україні!
Героям Слава!

Continue Reading

Джерело: Вишгород Газета ONLINE