Семінар-практикум для практичних психологів

image
3 Лютого 2019, 11:41
Поділитися:

31 січня у Фастівському НВК «ЛІТ-СЗОШ І-ІІІ ст. № 9» відбувся семінар-практикум для практичних психологів закладів освіти м. Фастова «Вплив соціальних мереж на становлення особистості дитини».
Особливості перебування підлітків у соціальних мережах, їх позитивне значення та небезпеки обговорила з колегами Суха Г. В., практичний психолог НВК «ЛІТ-СЗОШ І-ІІІ ст. № 9». Ганна Володимирівна – фахівець з великим досвідом роботи у школі, ділилася з колегами власними напрацюваннями. Ознайомила з результатами анкетування учнів 8-х та 9-х класів, що свідчить про вагомий вплив соціальних мереж на дітей:  на їх успішність у навчанні та налагодженні позитивних стосунків у соціумі.
Психологи говорили про найпопулярніші соціальні мережі і потреби, які задовольняє підліток, перебуваючи в мережі. Зосередилися на явищах кіберсоціалізації, кіберадикції, фішингу, та найголовніше –  на роботі з дітьми, які потерпають від кібербулінгу.

Практичні психологи отримали методичні рекомендації щодо етики перебування у соціальних мережах, дотримання правил безпеки їх використання та рекомендації, які зможуть надавати батькам, що зіткнулися з проблемою формування інтернет-залежності.

Координатором заходу виступила Лисенко О. А., методист з психологічної служби КЗ ФМР «Центр інноваційних освітніх технологій». Організаційну підтримку під час проведення семінару надало керівництво НВК «ЛІТ-СЗОШ І-ІІІ ст. № 9».

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua