Села Бориспільщини потерпають через сморід від «курячих могильників»

image
14 Серпня 2019, 17:49
Поділитися:

У Бориспільщині у селах Сеньківка та Велика Стариця кілька днів поспіль відчувається сморід через нібито органічні добрива на полях. Люди забили на сполох давно, реакції від влади і правоохоронців, нарікають місцеві, немає.

Спека та  вітер примусили селян та активістів голосно заявити про проблему у мережі  Фейсбук.

13 серпня на проблему людей відгукнувся секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок.

Наперододні в селах було розміщено оголошення від ТОВ «Агро-регіон Бориспіль» про внесення органічних добрив на поля в районі с. Велика Стариця з 9 серпня. В оголошенні повідомлялося, що добрива відразу приорюватимуть, а термін виконання робіт триватиме тиждень.

Чим самеі удобрюються ґрунти, невідомо, проте в липні активісти повідомляли, що на людських паях, які передані в оренду ТОВ «Агро-регіон Бориспіль», влаштовані могильники курей, про це йдеться у матеріалі Інформ агенції «Активні громадяни».

Голова Сеньківської сільради Юрій Ляшенко не приховує, що екологічна проблема існує, але  пояснив, що поліцію не викликав, бо землі знаходяться за межами сільради та відносяться до компетенції Бориспільської районної ради.

Селяни стверджують, що неодноразово зверталися до РДА, проте результату не дочекалися. Окрім того, люди підозрюють, що винних в забрудненості повітря та їхніх земель ніхто не покарає. Наразі селяни збирають підписи під колективними зверненнями до всіх органів влади.

Нагадаємо, що 9 серпня на позачерговій сесії Бориспільської міської ради депутати надали дозвіл ТОВ «Білий цвіт» (елеваторний комплекс) на розподіл земельної ділянки (вул. Завокзальна, 1) задля розміщення на ній додаткових споруд ТОВ «Агро-регіон Бориспіль». Основним видом діяльності даного товариства є вирощування зернових культур, проте в додатковій діяльності не заборонено розведення великої рогатої худоби, свиней та інших тварин.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама