Секрети професійного успіху від найкращих педагогів Ірпеня (відео)

image
1 Жовтня 2021, 18:20
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

На уроки вчительки Ірпінської школи №2 Олени Федорової школярі поспішають із неабияким задоволенням. Тут панує своя особлива атмосфера.  

Олена Федорова, вчителька фізичної культури Ірпінської СЗОШ №2:
«Я їм дозволяю кричати, шуміти, бігати, бо фізична культура – це рух. І я не чую цього шуму, повірте».

Цього року Олена Федорова увійшла в 50-ку найкращих учителів фізкультури України. А до того була переможницею обласного конкурсу вчителів-інноваторів. Каже – сила і успіх кожного педагога – в його учнях.

Олена Федорова:
«Учитель – це не та людина, яка повинна давити на дітей. У першу чергу сьогоднішній учитель повинен бути другом дітям, товаришем. Сучасні діти взагалі інші – це не покоління 80–90–2000-х. І на кожного потрібно звернути увагу, вони цього потребують».

У цій же школі, неподалік від спорзалу, але вже в повній тиші працює вчителька англійської мови Світлана Меркулова. Зараз її учні займаються онлайн.

Третій рік поспіль пані Світлана входить у ТОП-50 найкращих педагогів країни. Саме вона започаткувала в Ірпені унікальний проєкт виборів для дітей. Переконує – аби зацікавити дитину, її треба правильно мотивувати й обов’язково виходити за межі стандартної освітньої програми.

Світлана Меркулова, вчителька англійської мови Ірпінської СЗОШ №2:
«Постійна зміна видів роботи, спілкування з ними однією мовою, знання їхніх інтересів, їхніх трендів, різноманітні види уроків – я застосовую і QR-коди, і квести, і кулінарні уроки, і багато всяких різних інших. На сьогоднішній день, щоб бути цікавим учням, треба бути просто мегасуперпрофесіоналом у всіх сферах дитячої діяльності та їхніх інтересів».

І хоч робота вчителя англійської і вчителя фізкультури дещо відрізняються, Світлана Меркулова і Олена Федорова в один голос повторюють: головний секрет успіху вчителя – це любов до дітей. Адже ті добре відчувають дорослих, їхній настрій і ставлення до себе.

Школярі:
«Ідеальний учитель – це який усе робить дуже ідеально. Дає тобі домашнє завдання, яке ти вже вчив. І ніколи не сердиться».
«Якщо нам складно, він не має нас сварити, він має нам пояснювати. І він має бути добрим і веселим».
«Це вчитель, який буде тебе поважати, який буде до тебе добре ставитися».
«Ідеальних учителів зовсім не буває. Є дуже гарні вчителі, а є погані вчителі». 

Юлія Осінська, журналістка:
«А поганий учитель – це який?»

Учениця:
«Це дуже злий».

А поки діти радіють, що в їхній школі немає злих учителів, педагоги продовжують приймати вітання з професійним святом і самі щиро вітають колег.

Олена Федорова:
«Шановні колеги, я вас вітаю зі святом! Найголовніше – це здоров
я, потім – ваші родини. Хай у родині буде злагода, любов і щастя. Ну а потім – наша робота й наші діти».

Світлана Меркулова:
«Ви всі – великі молодці. Я пишаюся кожним, із ким мені доводилося працювати і з ким доведеться в майбутньому. Вірте в себе, любіть свою роботу. Щастя, натхнення та здоров’я!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
 



Джерело: ITV