Секретарем та виконуючим обов’язки голови Бородянської селищної ради обрано Ірину Захарченко

image
14 Листопада 2023, 19:20
Поділитися:

13 листопада, на другому пленарному засіданні 42-ої позачергової сесії Бородянської селищної ради секретарем обрали депутатку Ірину Захарченко, вона ж виконуватиме обов’язки голови.

Про це повідомляє інформаційне гентство “MKV”.

На засіданні були присутні 19 депутатів, 15 із них проголосували за обрання Захарченко.

Також депутати проголосували й за обрання Ірини Захарченко виконуючою обов’язків селищного голови.

Довідка ІА “MKV”

Ірина Захарченко народилася 17 березня 1977 року в селі Здвижівка тогочасного Бородянського району Київської області. У 2006 році закінчила Національний транспортний університет, факультет організації перевезень і управління на автомобільному транспорті. Займала посаду менеджера з продажу навантажувальної техніки у товаристві з обмеженою відповідальністю «Техно-Ассистанс». з 2015 року – депутат Бородянської селищної ради, представник політичної партії “Нові обличчя”.

Рішення Бороянської селищної ради стало можливим після того як Касаційний адміністративний суд Верховного Суду 12 жовтня 2023 року прийняв ухвалу у справі №320/1916/22 про зупинення дії рішення Київського окружного адміністративного суду від 13 лютого 2023 року та постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 червня 2023 року у справі № 320/1916/22. Зупинене рішення та постанова стосувались відновлення на посаді Олександра Сахарука.

Бородянська селищна рада могла прийняти рішення про обрання нового секретаря ще 26 жовтня 2023 року, але тоді деякі місцеві депутати не зїявились на засідання.

Олександр Сахарук

Сам Олександр Сахарук називає дії Бородянської селищної ради “псевдосесією та захопленням влади”.

“У Бородянці відбувалось різне, але таке групове згвалтування Закону – вперше”, – прокоментував колишній селищний голова.

Прокоментувала подію і Ірина Захарченко.

“Учора було зроблено необхідний крок задля того, щоб Бородянка, нарешті, могла рухатися вперед. Я прикладатиму максимум зусиль для того, щоб була належним чином організована виконавча гілка влади, для відновлення Бородянської громади, щоб до нас пішли субвенції, благодійна допомога”, – відмітила обраний секретар та виконуюча обов’язки Бородянської селищної голови.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що Верховна Рада забрала військовий ПДФО з місцевих бюджетів.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело