СБУ затримала співробітницю однієї з РДА Києва, яка досі допомагала біглому експрем’єру Азарову з пропагандою (відео)

image
12 Жовтня 2023, 18:27
Поділитися:

12 жовтня 2023 г. 18:25

Служба безпеки України (СБУ) повідомила колишньому прем’єр-міністру України часів президентства Віктора Януковича Миколі Азарову (на головній світлині) про нову підозру і викрила у Києві чиновницю, яка навіть під час повномасштабного вторгнення росії в Україну готувала його виступи для російського телебачення. Викрита спецслужбою чиновниця (на фото в новині) є керівником одного із підрозділів “Фонду гуманітарної підтримки”, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету спасіння України”.

Про цеKВ дізналася з повідомлень СБУ 12 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Служба безпеки задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який підозрюється у державній зраді.

Переховуючись від правосуддя за межами України, він активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

А саме, Азаров “поширює наративи кремля у своїх коментарях ворожим пропагандистам, у тому числі в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабєєвої. Там він регулярно виправдовує збройну агресію рф, тимчасову окупацію частини України і поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави”.

При цьому, йдеться у релізі спецслужби, тексти публічних виступів Азарова готувала його помічниця – діючий державний службовець однієї із районних адміністрацій Києва, яка робила це навіть після повномасштабного вторгнення рф у нашу державу, зокрема, “дистанційно домовлялася з представниками російських та білоруських інформресурсів про час і тематику його участі в прямих ефірах або записі коментарів”.

За оприлюдненими даними СБУ, чиновниця адмініструвала Телеграм- та Ютуб-канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки у соцмережах і розганяла провокативні матеріали, в яких повторювала риторику кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

“Перед відправкою Азарову “тез” для його виступів та публікацією дописів у його інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею експрем’єра у москві. Нею виявилась колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення рф виїхала до країни-агресора”, – публікує Служба безпеки.

СБУ додало, що викрита чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів “Фонду гуманітарної підтримки”, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету спасіння України”.

Під час обшуків у фігурантки виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які вона використовувала для спілкування з прем’єром-втікачем, його “московською” помічницею та російськими пропагандистами.

Щодо викритої посадовиці – вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх фігурантів.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Читайте: У справі щодо “Харківських угод” заочно судитимуть Януковича та Азарова

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона