СБУ затримала підозрюваного у передачі московитам даних про західне озброєння (відео)

image
11 Серпня 2022, 11:28
Поділитися:

11 серпня 2022 г. 11:27

СБУ затримала киянина, який, за інформацією спецслужби, збирав розвіддані про постачання західного озброєння в Україну. Після цього він передавав закриту інформацію російським окупантам.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Служба безпеки запобігла передачі в рф закритої інформації щодо міжнародного військово-технічного співробітництва нашої держави з країнами Заходу. В ході слідчо-оперативних дій, затримано глибоко законспірованого російського агента, який збирав розвіддані про закупівлю і постачання іноземної зброї та боєприпасів в Україну”, – повідомили в СБУ.

Уточнюється, що чоловік цікавився, в першу чергу, таємними відомостями щодо імпортованої військової техніки для потреб підрозділів ЗСУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окупанти планували використати ці дані для ракетних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури, задіяних для транспортування зарубіжних озброєнь.

Також ворог мав намір використати отримані матеріали для зриву міжнародних домовленостей з країнами-партнерами в галузі оборони.

“За даними слідства, зрадником є мешканець Києва, який позиціонував себе як військовий експерт. Встановлено, що він був завербований кадровим співробітником російських спецслужб для проведення розвідувально-підривної діяльності на території столичного регіону”, – наголосили в СБУ.

Для збору закритих відомостей зловмисник використовував особисті зв’язки, зокрема серед представників вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Він пояснював свою діяльність збиранням аналітичних даних для публікацій у соцмережах.

Під час обшуку правоохоронці виявили електронні засоби зв’язку, які він використовував для комунікації з російським куратором.

Затриманому повідомлено про підозру у державній зраді та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа-колаборанта від “Партії регіонів” Ігоря Маркова. Після зібрання додаткової доказової бази йому було повідомлено про підозру у нових злочинах.

Читайте: Колаборанти Стремоусова намагались створити паралельні органи влади на Київщині

Фото: пресслужба СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона