СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського бізнесмена на 1 мільярд гривень

image
24 Червня 2022, 12:08
Поділитися:

24 червня 2022 г. 11:48

Служба безпеки України (СБУ) припинила діяльність організації, яка здійснювала незаконний видобуток українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що за матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Було встановлено, що структури бізнесмена вели незаконний бізнес у Київській та Житомирській областях. Там був організований масштабний видобуток піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах.

Зловмисники причетні також до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі нашої держави.

“Зароблене” зловмисники виводили в рф через розгалужену мережу офшорних компаній.

У СБУ зауважили, що крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом з так званим “міністром днр”.

Наразі триває системна робота для притягнення до відповідальності організаторів та учасників цієї злочинної діяльності.

Нагадаємо, СБУ викрила агентів фсб рф у складі Кабінету міністрів і Торгово-промислової палати (ТПП). У результаті спецоперації в Києві було затримано завідувача відділу Секретаріату Кабміну і керівника однієї з дирекцій ТПП.

Читайте: СБУ заарештувала в Обухові підприємство почесного будівельника рф з оточення путіна

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона