СБУ встановила особи семи мародерів, які викрали майна на понад 1,3 млн грн під час окупації Київщини

image
6 Вересня 2023, 12:41
Поділитися:

6 вересня 2023 г. 12:27

Служба безпеки України (СБУ) встановила особи 7 військовослужбовців зс рф, причетних до знущання та пограбування цивільних мешканців села Богданівка і смт Димер, що на Київщині. Російські мародери вивезли майна на понад 1,3 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Встановлено, що у березні 2022 року 6 військовослужбовців одного із підрозділів 90 танкової дивізії центрального військового округу зс рф, брали участь у окупації Броварського району Київської області”, – йдеться в дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними слідства, у селі Богданівка на чолі із 23-річним офіцером Кирилом Жеребовим солдати Дмитро Астанов, Микита Жучков, Тимофій Лукшин, Дмитро Берегових, Максим Здір вдирались у приватні будинки і грабували помешкання.

Також встановлено особу ще одного мародера який у період окупації Вишгородського району викрав майно приватного підприємства у Димері на мільйон гривень. Це 37-річний Анатолій Костюченко, уродженець міста Хрестівка Горлівського району Донецької області.

Наприкінці лютого – на початку березня 2022 року російський злочинець вдерся на бронетранспортері на територію приватного підприємства.

“Виламавши вхідні ворота, озброєний окупант вдарив охоронця прикладом автомата по голові та по грудях, після чого наказав стати на коліна, погрожуючи вбивством. Після цього “бригада” вдерлася до складських приміщень підприємства та викрала майно на понад мільйон гривень”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що збитки цивільних мешканців та приватного підприємства підтверджено показами свідків та висновками експертиз і складають понад 1 млн. 303 тис. грн.

Наразі усім воєнним злочинцям повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводженні з цивільним населенням) а також ч. 2 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 438 (інші порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для справедливого покарання російських окупантів незалежно від місця їхнього перебування.

Нагадаємо, СБУ встановила особи ще п’ятьох воєнних злочинців рф, причетних до масових вбивств цивільних під час окупації Київщини. Військовослужбовці 98-ї повітряно-десантної дивізії зс рф у березні 2022 року розстріляли авто з мирним мешканцем Києва поблизу селища Здвижівка Бучанського району, тіло загиблого прикопали у посадці. Всім п’ятьом воєнним злочинцям повідомлено про підозру.

Читайте: За мародерство в Катюжанці на Київщині перед судом постане розвідник-снайпер армії рф

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона