СБУ вручила підозру Герою України, митрополиту Лонгину, якому інкримінують зневажливі висловлювання щодо ПЦУ

image
23 Травня 2023, 18:57
Поділитися:

23 травня 2023 г. 18:06

Служба безпеки та Національна поліція вручила підозру у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі настоятелю Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії. Священнику інкримінують зневажливі висловлювання щодо ПЦУ. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Про це KВ стало відомо з повідомлення СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її “церквою антихриста” і “сатанинською”. Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За матеріалами Служби безпеки, митрополиту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Зазначається, що вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

СБУ не називає прізвище митрополита, але за даними Єпархії, йдеться про митрополита Лонгина, підтримати якого 22 травня зібралися біля Чернівецького управління поліції сотні вірян.


Пізніше митрополит Лонгин вийшов з управління поліції та звернувся до вірян, заявивши, що поки що його не арештовують і попросив розійтись.

Довідка:Митрополит Лонгин – архієрей Української православної церкви, митрополит Банченський, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії, намісник Вознесенського Банченського монастиря.

Крім церковних має державні нагороди:

орден “За нагороди” III ступеня
звання Герой України (з врученням ордена Держави) — за визначні особисті заслуги перед Україною у реалізації державної політики соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, багаторічну благодійну діяльність
хрест святого Пантелеимона Цілителя
загальнонаціональна премія “Гордість країни”
орден “Патріот України”
орден Незалежності України

За даними ЗМІ,митрополит Лонгин єбатьком 415 дітей, в тому числі дітей-інвалідів, яких він всиновлює з1992 року. Деякі з них зараз служать у ЗСУ.

Читайте:Суд зобовʼязав поліцію відкрити кримінальне провадження через вислови ведучої в ефірі 5 каналу про причастя

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона