СБУ у Києві викрила блогерів та заблокувала онлайн-камери, які «засвітили» роботу ППО, – ФОТО, ВІДЕО

image
17 Травня 2023, 10:50
Поділитися:

Співробітники Служби безпеки викрили блогерів, які «засвітили» роботу ППО під час ракетного удару РФ по Києву 16 травня. Також було заблоковано онлайн-камери.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Ще більше новин в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись, щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.

Правоохоронці встановили шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на Київ.

У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоновану фото- та відеозйомку роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах, – розповіли в СБУ.

Серед іншого – фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи української ППО.

За лічені хвилини ці відео «підхопили» численні Телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора, – повідомили правоохоронці.

У Києві викрили блогерів, які знімали роботу ППО, СБУ

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони. За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур.

У Києві викрили блогерів, які знімали роботу ППО, СБУ

У Києві викрили блогерів, які знімали роботу ППО, СБУ

При цьому доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола «користувачів», які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі Youtube. Отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних повітряних ударів по столиці України, – зазначили в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцями фактичного проживання фігурантів, де було вилучено мобільні телефони і комп’ютерну техніку, які вони використовували для поширення забороненого контенту.

За вказаними фактами слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 ККУ.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, ми повідомляли, що кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували прокремлівську «фабрику тролів» у Києві.

Також писали раніше про те, що суд вирішуватиме долю прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя в монастирі Української православної церкви московського патріархату в Києві.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua