СБУ повідомила російському олігарху Шелкову ще одну підозру

image
30 Серпня 2023, 14:11
Поділитися:

30 серпня 2023 г. 14:05

Служба безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрила нові злочини підсанкційного олігарха з рф Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованого постачання української титанової сировини до країни-агресора. Шелков обходив накладені на нього санкції та використовував для цього підконтрольну компанію в одній з європейських країн. Як з’ясувало слідство, іноземне підприємство виступало замовником титанової сировини в української компанії після чого продукцію залізницею відправляли в росію.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють в СБУ, було встановлено, що Шелков обходив накладені на нього персональні санкції РНБО та використовував для цього підконтрольну компанію в одній з європейських країн.

“На папері” це іноземне підприємство виступало замовником титанової сировини у ТОВ “Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат” із Дніпропетровської області. Втім, насправді українську продукцію залізницею відправляли в росію”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що така схема діяла до повномасштабного вторгнення рф і приносила організаторам оборудки мільйонні надприбутки у вигляді несплати податків та приховування реальних доходів. Таким чином протягом 2020-2021 років фігуранти завдали державному бюджету збитків на близько 100 млн гривень.

На основі доказової бази СБУ та БЕБ Шелкову повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів));

209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) зібрала доказову базу на підсанкційного олігарха з рф Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованого постачання української титанової сировини до країни-агресора. Але оскільки фігурант перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте: Служба безпеки підозрює російського олігарха Шелкова у постачанні до рф української титанової сировини для виробництва “Калібрів”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона