СБУ повідомила про підозру трьом керівникам “облгазів Фірташа”

image
15 Серпня 2023, 13:46
Поділитися:

15 серпня 2023 г. 13:46

Служба безпеки України (СБУ) і Бюро економічної безпеки (БЕБ) задокументували злочинну діяльність голів правлінь Волиньгазу, Криворіжгазу та Чернігівгазу, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. Це компанії, які знаходяться під контролем підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа (на фото).

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ці компанії фактично контролюються менеджментом ТОВ “Регіональна газова компанія” (РГК, афілійована до Фірташа), яке загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України”, – прокоментували у Службі безпеки України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі наголосили, що загалом оголошено про підозру вже 11-ти керівникам окремих облгазів і чотирьом функціонерам фінансово-промислової групи Фірташа.

Раніше KВповідомила, що власник Group DF олігарх Дмитро Фірташ отримав від Служби безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомлення про підозру в справі про незаконне привласнення державного газу.

Правоохоронці викрили, що посадовці “облгазів Фірташа” розкрадали понад 70% коштів, які передбачалися на закупівлю газу.

За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитків на понад 4,2 млрд гривень. А загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд гривень.

Читайте: Фірташ отримав від СБУ та БЕБ повідомлення про підозру в привласненні державного газу

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона