СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту та направила до суду справу агентів фсб

image
10 Липня 2022, 13:23
Поділитися:

10 липня 2022 г. 13:10

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру пропагандисту рф, який вів свої фейкові репортажі з окупованих Гостомеля та Бородянки. Також спецслужба запобігла несанкціонованому зняттю з обліку авіаційних двигунів на суму більше 3 млн гривень та направила до суду справу щодо держзради посадовців Кабміну і ТПП.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандисту російської телерадіокомпанії (відомої як ВГТРК) Євгєнію Поддубному. Як довірена особа вищого військово-політичного керівництва рф, він незаконно потрапив на територію України у період тимчасової окупації Гостомеля та Бородянки і вів свої фейко-репортажі із локацій, де лютували рашисти”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На Київщині за “методичками” кремлівських кураторів пропагандист займався підготовкою замовних сюжетів: підтримував збройну агресію проти України, поширював дезінформацію про ситуацію на фронті, виправдовував злочини загарбників.

Фейковий контент пропагандист розповсюджував в ефірах телеканалів “россия-1”, “россия-24”, та через Телеграм-канал.

Наразі вирішується питання щодо оголошення росіянина у міжнародний розшук.

Водночас військова контррозвідка СБУ запобігла несанкціонованому зняттю з обліку п’яти реактивних авіаційних двигунів на загальну суму більше 3 млн гривень. Цими агрегатами комплектуються багатоцільові винищувачі серії МіГ.

Встановлено, що посадовці однієї з військових частин передали відповідне обладнання держпідприємству для дослідження технічного стану та подальшого зберігання.

Однак сторони не зареєстрували укладений договір і не оформили звітну документацію. Таким чином, українські винищувачі серії МіГ могли залишитися у неробочому стані.

Також у спецслужбі повідомили, що направили до суду матеріали кримінального провадження щодо держзради двох посадовців Кабміну і Торгово-промислової палати.

Нагадаємо, у червні СБУ викрила агентів фсб рф у складі Кабінету міністрів і Торгово-промислової палати (ТПП). У результаті спецоперації в Києві було затримано завідувача відділу Секретаріату Кабміну і керівника однієї з дирекцій ТПП.

Читайте: Поліцейські Київщини викрили псевдоволонтера

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона