СБУ повідомила про підозру російському командиру, якого нагородили “героєм росії” за розстріл цивільних у Бучі

image
24 Листопада 2023, 14:31
Поділитися:

24 листопада 2023 г. 14:25

Служба безпеки України (СБУ) ідентифікувала ще одного командира російської армії, який здійснював воєнні злочини на території України. Фігурант віддав наказ розстріляти трьох волонтерів та цивільного мешканця Бучі на Київщині.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Головного управління Служби безпеки (ГУ СБ) України у м. Києві та Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у повідомленні пресслужби, зловмисником є підполковник Олександр Досягаєв – командир 2-го батальйону 104-го полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ рф.

Зазначається, що після втечі загарбників з Київщини вище військово-політичне керівництво рф нагородило Досягаєва “орденом мужності” та зіркою “героя росії”.

“Наразі перевіряється інформація про можливу загибель Досягаєва на війні в Україні. Його смерть не є підставою для припинення розслідування і встановлення всіх співучасників та виконавців злочину”, – наголосили у пресслужбі ГУ СБ України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Встановлено, що на початку березня 2022 року Досягаєв керував діями ворожих десантників, які захопили Бучу.

У пресслужбі розповіли, що підпорядкований йому підрозділ брав активну участь у так званих “зачистках” та фільтраційних заходах, спрямованих на придушення руху опору та залякування мешканців регіону.

“У ході одного з таких каральних заходів за наказом свого командира ворожі десантники впродовж двох годин розстріляли на проїжджій частині 4-х мирних мешканців ‒ місцевий житель і троє волонтерів, які проїжджали повз на власному авто. Вони загинули на місці від завданих множинних вогнепальних поранень”, – підкреслили у ГУ СБ України.

Читайте: СБУ затримало контрактників, які збували трофейну зброю бандитам (відео)

Фото: ГУ СБ України у м. Києві та Київській області

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона