СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

image
9 Грудня 2022, 12:38
Поділитися:

9 грудня 2022 г. 12:24

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП). Керівника семінарії звинувачують у приниженні честі та гідності українців та розпалюванні релігійної ворожнечі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності. Архієпископ поширював через соцмережі “дописи”, якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що для розповсюдження деструктивного контенту ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх “публікацій” користувався наративами російських пропагандистів.

Крім того, зазначили в спецслужбі, під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала “тези” кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Наразі архієпископу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, сьогодні, 9 грудня, у Борисполі Служба безпеки України здійснює контррозвідувальні заходи на території об’єкту Свято-Покровського кафедрального собору. Заходи проводяться спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад в межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб.

Читайте: СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії та провела обшуки в 10 церквах та монастирях УПЦ

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона