СБУ оголосила підозру окупанту, який отримав “героя росії” за вбивства у Бучі (відео)

image
4 Жовтня 2023, 14:45
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 14:45

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру командиру розвідувального взводу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії зс рф (Псков) Нурсултану Муссагалеєву. Рашист причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів у Бучі в період окупації Київщини. За скоєне російський офіцер отримав “героя росії”, а про його “подвиги” розповідав телеканалі “россия 1”.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, 24 лютого 2022 року Нурсултан Муссагалеєв у складі окупаційних угруповань росії перетнув північний кордон України і прибув до Бучанського району для підготовки до наступу на Київ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що під час перебування на території громади псковський офіцер брав участь у так званих “зачистках”, спрямованих на придушення руху опору та залякування мешканців регіону.

Зокрема, він наказав своїм підлеглим викрасти 29-річного місцевого жителя, який проїжджав на автомобілі через ворожий блокпост.

Загарбники звинуватили його у тому, що він нібито допомагає українським військовим будувати фортифікаційні укріплення поблизу Києва. Вигаданою “підставою” для цього стали знайдені в його мобільному телефоні фото будматеріалів.

“Потерпілого вивезли до лісу поблизу селища Дмитрівка, де тривалий час жорстоко катували, а потім за наказом Муссагалеєва – розстріляли і покинули тіло на місці вбивства”, – повідомили у спецслужбі.

Свідчення про цей злочин надав СБУ російський полонений, який на початку повномасштабного вторгнення рф перебував у складі підрозділу фігуранта.

Військовополонений підтвердив факт катувань і розстрілу мешканця Бучанського району.

Також встановлено особи ще двох підлеглих Муссагалеєва, які розстріляли потерпілого. Ними виявились заступник командира взводу окупантів старший сержант Олексій Колесніков та командир 2-го відділення ворожого підрозділу сержант Олександр Вісєлков.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Муссагалеєву та двом його спільникам про підозру за ч. 1 ст. 28 та ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Нагадаємо, слідчі Нацполіції встановили особи російських військових, які під час окупації Київщини, у лютому та березні 2022 року, на Житомирській трасі розстрілювали цивільні авто. Рашисти поранили 6 українців та 26 убили, а їх тіла спалили разом із розстріляними автомобілями. Двом офіцерам армії рф та єфрейтору повідомлено про підозру у вчиненні воєнних злочинів.

Читайте: За розстріл під час окупації охоронця “Новусу” в Бучі підозру оголошено чотирьом військовослужбовцям рф

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона