СБУ оголосила дружину Медведчука Оксану Марченко в розшук

image
12 Квітня 2023, 15:13
Поділитися:

12 квітня 2023 г. 15:05

Служба безпеки України (СБУ) оголосила Оксану Марченко, дружину підозрюваного в держзраді колишнього народного депутата від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, у розшук. Вона підозрюється у фінансуванні російських угруповань.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ (МВС) України у розділі “розшук”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, оголосило Марченко в розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування, ГУ СБУ в Івано-Франківській області.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Оксану Марченко розшукують із 24 березня 2023 року, а місцем зникнення вказано Солом’янський район Києва.

Підозру оголошено за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Водночас вказується, що запобіжний захід до Марченко не застосовувався.

Нагадаємо, у квітні 2023 року на Львівщині було арештовано дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко. На вказаних наділах дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу. У березні 2023 року суд арештував чергові активи Марченко. Рішення стосувалося акцій ПАТ “Електрометалургійний завод “Дніпроспецсталь” ім. А.М. Кузьміна” в Запоріжжі. Раніше, у лютому 2023 року суд арештував майно та активи Марченко, загальна вартість яких становить більше ніж 5,6 млрд гривень.

Як інформувала KВ, на початку лютого 2023 року в СБУ повідомили про ліквідацію масштабної схеми підпільного фінансування російських окупаційних угруповань з боку громадян України. Встановили що Оксана Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму.

Читайте: Слідчі СБУ викрили, що компанії дружини Медведчука фінансували росгвардію та мвд рф (фото)

Фото: СБУ, МВС

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона