СБУ ідентифікувала ще одного окупанта, який катував цивільних жителів Приірпіння

image
4 Серпня 2022, 11:38
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Слідчі Служби безпеки України ідентифікували ще одного російського військового, який катував мирних жителів у Приірпінні. Про це повідомляють Головне управління СБУ в м. Києві та Київській області та Київська обласна прокуратура.

Йдеться про 31-річного Анатолія Возисова – командира бойової машини та заступника командира 1-го десантно-штурмового взводу 5-ї десантно-штурмової роти 2-ї батальйонної тактичної групи збройних сил РФ.

«За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації села Луб’янка Бучанського району (Бучанська громада – ред.) підозрюваний на одній з вулиць села зупинив трьох місцевих мешканців. Направивши на них автоматичну зброю, погрожуючи вбивством, окупант наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь. Там він допитував чоловіків про їхню приналежності до Збройних Сил України та інших військових і громадських формувань, місцеперебування таких підрозділів, правоохоронних органів, військовослужбовців АТО/ООС», – розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що Возисов одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та завдавав ударів прикладом автомата по голові. Після цього він поставив усіх трьох чоловіків на коліна, бив їх прикладом, руками й ногами, здійснював постріли, імітуючи страту. Також він відвів їх у підвал, змусив роздягнутися та шукав на їхніх тілах символічні татуювання.

Правоохоронці заочно оголосили окупанту підозру в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, наприкінці червня прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця 234-го десантно-штурмового полку збройних сил РФ, який разом із іншими російськими військовими взяв у заручники та катував 9 жителів Ірпеня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!



Джерело: ITV