СБУ і ДБР знову прийшли з обшуками до Обухівського нардепа Дубінського: підозрюють у державній зраді

image
14 Листопада 2023, 06:04
Поділитися:


СБУ і ДБР зібрали докази його інформаційно-підривної діяльності на користь Росії.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

ДБР повідомило про підозру в державній зраді учасникам злочинної організації, до складу якої входили народні депутати та експрокурор, – йдеться в повідомленні.

Спецслужба не називає ім’я депутата, але на фото видно, що йдеться про Олександра Дубінського.

За даними слідства, Дубінський мав позивний “Буратіно” і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління російського генштабу (ГРУ). Про це повідомили в прес-службі СБУ.

У межах досудового розслідування задокументовано, що фігурант поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році, – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що злочинну організацію було створено заступником начальника російського ГРУ Володимиром Алексєєвим як агентурну мережу, яка діяла у столиці України. Операційним керівництвом ворожої групи з території Росії займався його заступник – Олексій Савін.

Відомо, що фінансування мережі коштувало понад 10 млн доларів.

За даними слідства, крім народного депутата до складу ворожої групи входив екс-нардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік за кордон.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України повідомив Дубінському про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського ГРУ Олексієву та Мавіну, які створили злочинну організацію та займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам Росії: екс-нардепу Деркачу та екс-прокурору Кулику.

Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.



Source link