САП скерувало до суду справу про розкрадання колишнім керівництвом “Київзеленбуду” 115 млн гривень

image
5 Травня 2023, 22:17
Поділитися:

5 травня 2023 г. 18:42

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро (НАБУ) скерував до суду обвинувальний акт стосовно 10 осіб за обвинуваченням у розкраданні понад 115 млн гривень коштів комунального об’єднання “Київзеленбуд” через завищені ціни публічних закупівель у 2016-2017 роках.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення САП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2016 – грудні 2017 років КО “Київзеленбуд” проведено тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці.

Колишній позаштатний радник генерального директора КО “Київзеленбуд”, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою з іншими посадовцями “Київзеленбуду” та іншими особами фактично забезпечили перемогу у цих тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Відповідно до висновку експерта реалізація злочинної схеми завдала “Київзеленбуду” збитків на суму 115,19 млн гривень.

В реліці САП вказується, що обвинуваченими у справі є такі особи:

колишній позаштатний радник генерального директора КО “Київзеленбуд”,

два колишні генеральні директори КО (2016 – 2018 рр, 2018-2019 рр),

колишній заступник генерального директора з комерційних питань,

колишні начальник та працівник одного із відділів об’єднання,

довірена особа позаштатного радника гендиректора “Київзеленбуду”,

колишній виконувач обов’язків начальника Управління екології і природних ресурсів Київської міської ради,

директор приватного товариства,

приватний підприємець.

“Слідство встановило, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перенаправили на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії”, – додали в антикорпрокуратурі.

Читайте:НАБУ підозрює колишнього директора “Київзеленбуду” у співучасті у розкраданні майже 78 млн. гривень

Зазначимо, що з липня 2016 року по травень 2018-го КО “Київзеленбуд” очолював Михайло Наконечний (зараз – позафракційний депутат Київради, секретар постійної комісії з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг; раніше був чільним представником столичної фракції “ОПЗЖ”).

З квітня 2018 року по червень 2019-го обов’язки гендиректора “Київзеленбуду” виконувала Наталія Бєлоусова після звільнення Наконечного.

Управління екології і природних ресурсів Київради у 2018-2020 роках очолював Андрій Мальований (з 2020 року по листопад 2021-го очолював Держекоінспекцію).

За інформацією інтернет-видання “Слово і діло”, у згаданій справі також фігурують експомічник Наконечного Анатолій Халєєв, підприємець Вадим Кощій, ексзаступниця гендиректора КО з комерційних питань Наталія Куракова.

Читайте: Як “Київзеленбуд” витрачає бюджетні кошти під час війни

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона