Сьогодні вшановують пам’ять загиблих у Голодоморі

image
23 Листопада 2019, 10:19
Поділитися:

На 4-ту суботу листопада припадає День пам’яті жертв голодоморів. Цього дня згадують про померлих під час трьох голодоморів, зокрема у часи влаштованого радянськими окупантами геноциду 1932 – 1933 років.

Щороку цього дня о 16:00 відбувається всеукраїнська акція «Запали свічку», під час якої лампадки засвічують у пам’ятних місцях, храмах і на підвіконнях осель.

Відеоролик про вшанування пам’яті жертв Голодомору

Низка заходів сьогодні, 23 листопада, відбудеться і в Броварах: тематичні виставки, покладання квітів і запалення свічок на місцях, де ховали загиблих від голоду.

Читайте також: АНОНС: У Броварах вшанують загиблих під час Голодомору

Окрім того, до 30 листопада в краєзнавчому музеї Броварів працюють тимчасова пересувна виставка «Сторожі правди», а також оглядові і тематичні екскурсії.

Голодомор 1932 – 1933 років – акт геноциду українського народу, здійснений радянським окупаційним керівництвом шляхом організації штучного масового голоду. Це спричинило загибель мільйонів українців на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці. Мета – придушення українського національно-визвольного руху і фізичне знищення частини українських селян.

Читайте також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари