Сьогодні — Всесвітній день безпритульних тварин

image
17 Серпня 2019, 16:31
Поділитися:

Всесвітній день бездомних тварин відзначають в третю суботу серпня, в 2019 році цей день випадає на 17 серпня. Ця дата з’явилася в календарі завдяки Міжнародному суспільству прав тварин. Основний посил цього дня — звернути увагу на проблему існування бездомних тварин.

Що з бродячими тваринами в Україні?

ВУкраїні проблема бродячих тварин зараз є досить гострою. Навулицях розгулюють тисячі собак і котів. І якщо погодувати тварин добрі українці готові, товзяти додому погодиться далеко некожен.
Наданий момент вУкраїні функціонує недостатня кількість притулків, адже бракує серйозної законодавчої бази для захисту тварин.
За даними Washington Post, Україна входить в десятку лідируючих країн за кількістю бродячих тварин.
У Всесвітній день безпритульних тварин варто ще раз сказати про те, що всі тварини заслуговують любові та турботи – породисті та «дворняги», здорові й безпорадні, всі без винятку. Подаруйте безпритульній тварині шанс на щасливе життя, заберіть безхатченка з вулиці або з притулку і більшої вдячності та відданості, ніж від нього, годі буде чекати.

Враховуючи аномальну жару у 2019 році, від якої страждають не лише люди, але й тварини, Україна запустила Всеукраїнський флешмоб #ВодуТваринам із закликом поставити посудину з водою для тварин біля всіх громадських закладів, заправок в підтримку безпритульним тваринам.
Читайте також:КП “Контроль благоустрою міста” Ірпінської міської ради звітує
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня