Сьогодні в Україні відзначають День благодійництва | Трибуна

image
8 Грудня 2019, 10:42
Поділитися:

На 2-гу неділю грудня припадає День благодійництва, тобто цьогоріч – на сьогодні, 8 грудня. В Україні його святкують із 2007 року. А у світі свято є зовсім молодим, на рівні ООН його затвердили лише у 2012 році. На Заході дата святкування також інша – 5 вересня.

Як ідеться в указі президента України, свято встановили «…з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності та на підтримку ініціативи громадських організацій…» Документ про відзначення виданий 13 грудня 2007 року.

Тим часом у світі офіційний Міжнародний день благодійності був затвердили 17 грудня 2012 року на 58-му пленарному засіданні Генасамблеї ООН. Дату святкування обрали іншу – 5 грудня, – адже саме цього дня померла Марія Тереза, яка за життя допомагала сиротам, хворим і жебракам.

Проголошена мета святкування – привернути увагу до проблем людей, пов’язаних із бідністю і гуманітарними кризами, а також – нагадати про важливість благодійності та волонтерської діяльності. Пропозицію організувати таке свято подала Угорщина.

Читайте також:

Броварський благодійний фонд «Інна» став призером конкурсу «Благодійна Україна-2018»
Благодійність замість квітів: школи та садочки закликають долучитися до акції у День знань
У Броварах покажуть комедію «Вам чай з м’ятою чи з лимоном?»
Еліна Іващенко і Віктор Павлік: у Броварах відбудеться благодійний концерт
5 грудня – день працівників статистики, волонтерів і ґрунтознавців

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари