Сьогодні в Україні святкують День рятівника

image
17 Вересня 2020, 07:49
Поділитися:

17 вересня всі працівники Служби порятунку 101 відзначають професійне свято – День Рятівника, свято борців з вогнем, свято захисників, які приходять на допомогу в будь-якій ситуації.

Цьогоріч через епідемію коронавірусу скоригували проведення урочистостей. Проте, не відмовилися від тренувань, так, учора, 16 вересня вогнеборці Києва разом із рятувальниками Київської аварійно-рятувальної служби (КАРС), поліцією та відділом медицини катастроф, провели спільні навчання. Відпрацьовували алгоритм дій під час ліквідації наслідків аварії на транспорті.

За даними поліції, у столиці щодня трапляється до 200 автотранспортних пригод. Всесвітня організація охорони здоров’я говорить, що кількість ДТП щороку зростає. Порятунок людей та надання першої медичної допомоги в таких випадках – на першому місці. Тому рятувальні служби міста мають бути готовими до всіх випробувань, діяти чітко та швидко, – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

До слова, Київ із 2004 року має власну комунальну аварійно-рятувальну службу «Київська служба порятунку». До її складу входять такі підрозділи:

  • Аварійно-рятувальні взводи
  • Водолазна станція
  • Газоаналітична лабораторія
  • Піротехнічний підрозділ

Загалом, з часу створення служби оперативними підрозділами Служби здійснено понад 32 890 виїздів на надзвичайні ситуації, врятовано життя 1823 мешканця міста, вилучено та знешкоджено понад дві тисячі вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, зібрано понад 50000 кг ртуті, пестицидів та інших небезпечних хімічних речовин.

Комунальна аварійно-рятувальна служба «Київська служба порятунку» на сьогодні виконує всі покладені на неї завдання, рятуючи людей та ліквідовуючи надзвичайні ситуації.

Наталка Марків

 

 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ