Сьогодні в Україні оголошено день жалоби – через авіакатастрофу в Ірані | Трибуна

image
9 Січня 2020, 11:45
Поділитися:

Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби у зв’язку із учорашньою авіакатастрофою українського літака в Ірані, під час якої загинули 176 людей, у тому числі 11 наших земляків. Повідомлення про траур з’явилось на сайті президента сьогодні вночі.

Очільник держави підписав відповідний указ. «З метою вшанування пам’яті загиблих Президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.» – ідеться в оголошенні.

Документ також скасовує розважально-концертні заходи, вносить відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Розбився український літак зі 180-ма пасажирами: ВІДЕО, ФОТО. ОНОВЛЕНО

Пізніше, зранку, на сайті Президента України було також опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського. У ньому голова держави висловлює співчуття близьким і рідним загиблих, а також обіцяє провести детальне й незалежне розслідування катастрофи.

У зверненні президент також закликав утриматися від відвідання регіону, де сталася авіатроща. Він зазначив, що до з’ясування всіх причин трагедії українським авіакомпаніям заборонені польоти в польоти в повітряному просторі Ірану та Іраку.

В ОПУ зазначають, що на борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Читайте також: Чого не варто робити в літаку: поради та секрети від авіакомпаній

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари