Сьогодні в Броварах лунають сирени: небезпеки нема | Трибуна

image
3 Вересня 2020, 14:01
Поділитися:

Півтори години тому в Броварах можна було почути звуки сирен. Пізніше на офіційних сторінках Броварської міської ради з’явилося повідомлення про виконання 3 вересня робіт із монтажу й установлення компонентів системи регіональної автоматизованої системи централізованого оповіщення. Чиновники запевняють, що хвилюватися сьогодні не варто.

Роботи проводять на виконання обласної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018 – 2022 роки, ідеться в повідомленнях Броварської міської ради.

«Під час проведення робіт просимо зберігати спокій та займатися повсякденними справами – вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує!», – наголосили в БМР.

До уваги мешканців та гостей міста Бровари! 03 вересня 2020 року відповідно до Обласної цільової програми захисту…

Опубліковано Броварська міська рада Четвер, 3 вересня 2020 р.

Чиновники нагадують, що в єдиній державній системі цивільного захисту України оповіщення населення передбачає насамперед (у випадку будь-якого виду небезпеки) увімкнення електричних сирен, переривчастий звук яких означає єдиний сигнал «Увага всім!».

Порядок оповіщення населення за сигналом «Увага всім!»Основним способом оповіщення населення про надзвичайну ситуацію є передача інформації з використанням державних мереж радіо та телевізійного мовлення.Для привернення уваги населення, перед озвученням інформації, вмикаються сирени, виробничі гудки та інші сигнальні засоби, які означають сигнал «Увага всім!», після якого негайно приводяться в готовність радіотрансляційні вузли, радіомовні і телевізійні станції, вмикаються мережі зовнішньої звукофікації.За сигналом «Увага всім!» населення зобов’язане увімкнути радіотрансляційні та телевізійні приймачі для прослуховування нагального повідомлення.Тексти повідомлень передаються протягом 5 хвилин державною мовою а також мовою, якою користується більшість населення в регіоні.Способи донесення сигналів населенню

Почувши звуки електросирен, виробничих гудків, інших сигнальних засобів, кожнен громадянин зобов’язаний:

увімкнути радіоприймач, телевізор;уважно прослухати звернення до населення, яке пролунає після відключення сирен, гудків тощо;продумати і виконати усі рекомендації, що пропонуються;знайти можливість сповістити про отриману інформацію сусідів чи знайомих, а за необхідності – надати їм допомогу.

Читайте також

Науковці попереджають про надзвичайну кліматичну ситуаціюШахрайство під час карантину: поліція описує типові схеми

Перегляди публікації: 73

Джерело: Трибуна – Бровари