Сьогодні останній день для подання заяви про перехід на єдиний податок

image
14 Червня 2019, 13:37
Поділитися:

Головне управління ДФС У Київській області повідомляє, що порядок переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування встановлено ст. 298 Податкового кодексу України, де визначено, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.
Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єктом господарювання може бути здійсненим за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені п. 291.4 ст. 291 ПКУ.

Оскільки цьогоріч 15 червня припадає на вихідний день, то останнім днем для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з третього кварталу 2019 року є п’ятниця, 14 червня 2019 року.

Для переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до відповідного контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.12.2011 за № 1536/20274. У заяві, зокрема, зазначається ставка єдиного податку та дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.
Читайте також: Як роботодавцю правильно оформити найманого працівника
Нагадуємо, що не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої групи фізичні особи – платники податків, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) (п.п. 291.5.8 п.291.5 ст. 291 ПКУ).
ГУ ДФС у Київській області
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня